EM_SG tandva°rd AB_07

3 min lästid

Familjeägd tandläkarklinik med stort patientfokus

På den personliga och familjeägda kliniken SG Tandvård jobbar man nära sina kunder. Här går också alltid hälsa och funktion före estetik.

SG Tandvård ägs och drivs av makarna Stanislav och Nora Genaidiev. Här erbjuder de alltifrån undersökningar, profylax, lagningar och rotfyllningar till implantatbehandlingar, då de samarbetar med en kirurg som då och då kommer till kliniken. 

Medan Stanislav är tandläkare och klinikchef är Nora legitimerad apotekare och tillsammans utgör deras kunskap en lyckad mix. 


– Det är till stor nytta för mig som tandläkare att jobba tillsammans med Nora eftersom pharmaceuter har större kunskap om mediciner än vad vi tandläkare har. Det är viktigt att veta hur olika mediciner kan kombineras med sådant som vi använder som bedövningar, menar Stanislav. Erfarenhet av mer komplicerade ingrepp 

Stanislav som kommer från Bulgarien utbildade sig till tandläkare i hemlandet. Idag har han hunnit samla 20 år av erfarenhet från yrket men trots det har han alltid en strävan efter att utvecklas. 


– Jag har alltid tyckt om att hjälpa människor. Det är en fin känsla, kul att skapa fina leenden och jag vill ständigt utvecklas och följa med i vad som händer i branschen för att hitta det bästa alternativet för patienten, menar Stanislav. 


Under 2013 kom han till Sverige och jobbade som anställd på två olika kliniker under totalt tre år innan de beslutade sig för att starta eget. 


– När man har en egen klinik kan man lägga tid och kraft på att satsa på det som man tror är bra för patienten, säger Stanislav.


Eftersom Stanislav hann jobba många år i Bulgarien gav det honom också stor erfarenhet av mer komplicerade behandlingar. 


– I det stora hela har människor sämre tandstatus i Bulgarien än här i Sverige. I Sverige satsar man mycket på förebyggande åtgärder och därför utförs stora ingrepp mer sällan. Det har gett mig mycket erfarenhet, som jag kan använda när vi får kunder som kommer hit från andra länder, säger Stanislav.  
Hjälper tandvårdsrädda 

På kliniken är de också duktiga på att ta hand om människor med tandläkarskräck. 


– Vi bokar längre tider för dem som har tandläkarskräck, eftersom de som känner sig oroliga kanske behöver mer tid på sig att prata och vi behöver också mer tid på oss att förklara vad vi gör. När vi väl påbörjar behandlingen brukar det gå jättebra och det är kommunikationen som är grunden, säger Nora. 


Till kliniken kommer ibland patienter som vill göra kosmetiska behandlingar men här sätter de alltid patientens välmående i första hand, vilket innebär att de ibland tackar nej till att utföra en behandling.  


– Ibland avråder vi patienten från att till exempel göra en blekning, då det innehåller syror som är upphov till karies. Vi är fokuserad och ansvariga för patientens hälsa. Estetik är alltid viktigt men vi sätter aldrig estetiska behandlingar före hälsan, säger Stanislav. 


På kliniken som håller en normal prisbild på sina behandlingar har de också ett förmånligt erbjudande till nya patienter. 


– Nya patienter får 50 procents rabatt vid första undersökningen eller vid tandstensborttagning, säger Nora. 


Under de här åren har kliniken fått många nöjda kunder, som känner sig välkomna och trygga när de besöker dem. 


– Vi får ofta höra att de känner sig bekväma här. De träffar samma personal och känner sig trygga med oss, avslutar Nora. 

Läs mer...

2021-10-11

EM_blomsterstudion_01

Blomsterbutik med inspiration från naturen

Artikel Blomsterstudion i Jönköping erbjuder ett brett sortiment av krukväxter, snittblommor, inredning och olika delikatesser. En unik och mysig butik där naturen står i fokus. Här finns blommor och arrangemang...
EM_iamgrowth_01

Expandera verksamheten snabbt och effektivt – att tänka på inför företagsköp

Artikel Är du intresserad av att expandera din verksamhet? Att köpa ett befintligt företag är ett effektivt sätt, och dessutom den snabbaste vägen att ta verksamheten till nya höjder.
  • SG Tandvård AB
  • Tel | 0555-122 66
  • Adress | Riksvägen 29, 37162 Lyckeby
Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

EM_peter-svensson_05

Fotar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

EM_andrea_brandstrom_01

Andréa Brändström

Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine