Dela artikel

Förser restauranger med prisvärd kvalitetskebab

Sedan Rimon Yakoub tog över Jacobs Kebab för drygt sju år sedan har flera förändringar skett. Namnet är nytt, verksamheten är numer ett aktiebolag och lokalerna har tredubblats. Investeringar i nya maskiner, bilar och frysrum har även gjort att kebaben, gyrosen och falafeln är godare än någonsin – försvinnande god.


Jacobs Kebab levererar både kebab, gyros, kycklingkebab, köttfärs och falafel med ungefär 18 mils radie kring Eskilstuna. Gyros och kycklingkebab importeras från Danish Crown, medan kebab och falafel tillverkas på plats. Kebabtillverkningen börjar med att biffkött importeras i stora bitar och mals dagen efter ankomst för att sedan frysas ned.
– Sedan kryddar vi med en egenblandad kryddning av salt, vitlök, lök, salt, vitpeppar och muskotnöt. Om kunden handlar större mängder kan vi ordna kryddor efter önskemål. Efter det börjar vi bygga spetten som grillas och säljs till restauranger, grillar och pizzerior, berättar Rimon.
I fabriken är man väldigt noggrann med att köttet aldrig ska hanteras i högre grader än det rekommenderade och man passerar alltid miljökontrollerna utan problem. En självklarhet kan man tycka, men faktum är att många slarvar med detta.
– Det är bra och väldigt viktigt för oss. Man kan alltid lita på att allt kött som kommer hit kontrolleras, varenda kartong!
En dag i veckan fokuserar Rimon och hans medarbetare på falafeltillverkningen. Och den vegetariska rätten, vars huvudsakliga innehåll är proteinrika kikärtor, börjar bli alltmer populär.

2013-04-10