134188_nautichotel2
134188_nautichotel
134188_nautichotel2
134188_nautichotel

”Gästerna ska uppleva mitt Marstrand”

Med slående utsikt över Kattegatt ligger familjeägda Nautic Hotel Marstrand. Ett uppskattat boende- och konferensalternativ på den berömda västkustsön. Här bjuds besökaren på välbefinnande, harmoni och välsmakande mat. Och ett dopp i havet är aldrig mer än ett stenkast bort.

En dag ringde telefonen. Det var Madelaine Frankenbergs mamma som av en slump sett att ett hotell var till salu på Marstrand. Utan att ha några direkta planer åkte Madeleine ut för att kika på huset – ett vackert trähus från sekelskiftet med drömlik utsikt mot havet. Där och då bestämde hon sig. Tänka fick hon göra senare. Sedan förra året kan gästerna njuta av Nautic Hotel och Madeleines Marstrand.
– Jag har haft en speciell relation till Marstrand ända sedan jag var liten. När jag kom hit för att kika på hotellet kände jag i hela hjärtat att det här var rätt. Jag hade inte alls letat aktivt efter en hotellverksamhet men allt föll liksom på sin plats och jag slog till direkt, säger Madelaine Frankenberg.
I dag kan Nautic Hotel Marstrand blicka tillbaka på två framgångsrika år. Om sommaren kommer semesterfirarna, medan höst, vinter och vår mest fylls av konferensgäster. Den som bor här ska uppleva lite av Marstrands själ. Det är lugnt, avslappnat och mysigt. Hotellet som rustats upp sedan starten i april 2012 fortsätter förfinas och stilen tangerar New England och den maritima känslan.
– Här ska man kunna slå sig ner i trädgården eller i en av våra mjuka soffor och läsa en god bok. Att ta en promenad på ön och ett kvällsdopp i havet är också givet! Miljön här är väldigt otvungen och rogivande. Att vara på Marstrand går inte ut på att späcka sin semester med en massa aktiviteter utan snarare att ta till vara på tillvaron precis som den är här.
Att kila ner till havet i bara badrocken och ta ett morgondopp innan frukost är som balsam för själen. Här får man som besökare smaka på en stämning som tangerar det klassiska pensionatslivet. All mat tillagas av Nautic Hotels egen husmor som periodvis till och med bor i huset. Det är välsmakande mat som hämtar sin inspiration från västkusten. Lunchen är välbesökt och lättare rätter serveras hela dagen. För konferensgäster bjuds det givetvis även på kvällsmat.

Med sina 31 dubbelrum är Nautic Hotel intimt och gemytligt. Det har kommit att bli ett populärt alternativ för de företag som vill uppleva en genuin skärgårdsmiljö på sin konferens. Intresset har varit så stort att konferensrummet som i dag rymmer 18 personer ska byggas ut för att ge plats åt 30.
– Men sedan räcker det, säger Madelaine. Jag vill aldrig gå miste om det som gör Nautic Hotel till vad det är. I dag har vi tack vare vår småskalighet en nära kontakt till våra gäster och kan bevara en gemytlig stämning. För mig är det viktigt att jag själv kan gå runt och ställa i ordning saker så att allt är på mitt sätt!
Det är en spretig skara konferensgäster och privatpersoner som kommer till Nautic Hotel. Förutom svenskar är amerikanare, norrmän och danskar andra nationaliteter som toppar besökslistan. Många av dessa har dessutom redan hunnit bo på Nautic Hotel flera gånger tidigare. Hotellet blir en knutpunkt och en given samlingsplats som inte kräver mycket mer stimulans än själva möjligheten att mötas.
– Till skillnad från många andra konferensdestinationer späckar vi inte schemat med allehanda aktiviteter. Miljön här ute behöver inte kryddas med sådant utan gästerna uppskattar att ta en gemensam rundvandring på ön, kika på konstutställningarna på Strandverket eller göra en utflykt till Pater Noster.
Guldspeglar, böljande linnetextilier och korgstolar invid stora fönsterpartier. Den makalösa trädgården som öppnar upp sig mot havet och hägnas in av sitt klassiska vita trästaket. Det är svårt att inte charmas av Nautic Hotel, och drömma sig bort.
– Jag vill att det ska finnas en finess med allt, en omsorg där de små detaljerna är lika mycket värda som de stora. Det går igen i såväl maten som boendet och tillvaron som helhet. Marstrand är en speciell plats och den vill jag dela med mig av på mitt sätt.

2013-08-29
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies