Dela artikel 3 min lästid

Genuin sportfiskebutik i Södertälje

Hos den genuina fiskebutiken Gösens Sportfiske i Södertälje finns något för alla, oavsett om man är nybörjare eller proffsfiskare. Här råder dessutom ett stort intresse för både kunder och fiske.

Med tiden har webbhandeln ökat i ständig takt och med det har tyvärr också många fysiska butiker försvunnit. Att handla på nätet är många gånger lättsamt och gör allt mer lättillgängligt men det man istället missar är allt annat som man får när man kliver in i en fysisk butik.
Gösen Sportfiske i Södertälje är en old-school butik med en verkligt genuin anda. Hit kommer fiskeintresserade, nybörjare som inbitna, för att handla men också fråga om råd om produkterna inför fisketuren. Butikens utbud möjliggör fisketurer med så goda förutsättningar som det går att få. 


– Vi kan inte lova bra fiske men att ha bra grejer gör det enklare. Bara ett enkelt metspö kan göra sitt till. Det kostar nästan ingenting att börja fiska, säger Patrick som är ägare till butiken.
Sportfiskebutik som servar rullar 

 Till butiken som funnits under många år kommer människor i alla möjliga åldrar och med olika kunskapsnivåer.


– Vi försöker hjälpa alla med deras fiskeproblem och här finns något för alla. Vi är alltid hjälpsamma och ärliga, då vårt mål är glada kunder som känner att de har gjort en bra affär när de går ut härifrån. 


Patrick menar att det både finns många och stora fördelar med att handla i en fysisk butik gentemot att handla över nätet.


– I en butik kan kunderna klämma och känna på produkterna och vet vad de köper. Får de problem kan de alltid komma in och få snabb hjälp. Även om vi behöver beställa hem delar så går det snabbt. I butiken servar vi också rullar och lagar toppöglor på spön plus fixar slipning av is-borrskär.


Patrick har drivit butiken i 17 år och det märks tydligt att han brinner för både fiske och kundservice. Han började själv att fiska som liten med sin sportfiskeintresserade pappa. Under pandemin drabbades många företag negativt men för vissa branscher gick försäljningen istället upp. 
– Man märkte under pandemin att människor ville ut i större utsträckning. Det är lättare och mer givande att vara ute i naturen, på sjön eller stranden istället för att sitta hemma. Det är mer inne att vara ute, säger Patrick. 


2022-08-04