Dela artikel

Håll ställningen på bygget – säkert och tryggt

Sydställningar har en tydlig vision – noll arbetsplatsolyckor med säkra byggnadsställningar.

       – Vi monterar byggnadsställningar och väderskydd till byggverksamhet och industriverksamhet. Sydställningar är ett av de större ställningsföretagen i landet med hela Södra Sverige som arbetsfält. I dagsläget är vi cirka 160 anställda och en hel del underentreprenörer, säger Roger Björk, projektchef på Sydställningar.


       – Vi monterar byggnadsställningar för såväl renovering som nybyggen, men det vi levererar – är säkerhet, fortsätter Jonas Möllebro, vd på Sydställningar AB. Varje bygge är unikt och därför måste vi arbeta projektspecifikt med planer och riskbedömningar för att överlämna en praktisk och säker slutprodukt.


Sydställningar är en av de mest välrenommerade ställningsbyggarna i Sverige. Lika mycket hänsyn tas till att det ska vara ett säkert arbete att montera ställningarna för såväl företagets egna medarbetare som det ska vara en säker arbetssituation för beställaren. 


       – Vi är marknadsledande och den positionen har vi tagit genom att kontinuerligt höja standarden och kvaliteteten på hur byggnadsställningar monteras och hur de sedan används. Vi har varit verksamma i fyrtio år i branschen och har noga följt upp varje genomfört projekt för att kontinuerligt öka på vår erfarenhet, kunskap och utveckling för att fortsatt ligga i täten. 


Det ställs högre utbildningskrav idag på ställningsbyggare. Utbildningar och fortbildningar är ett viktigt instrument i företaget för att skapa rätt förutsättningar för samtliga medarbetare. Byggprojekten innebär att det behöver göras beräkningar och skisser med monteringsförslag samt riskanalyser. Varje projekt har en förste-montör, en monterande arbetsledare som är på plats under utförandet. 


Verksamheten arbetar inom tre områden: nyproduktion av bostäder, offentliga byggnader, hotell och sjukhus med mera, rot-projekt, renovering och tillbyggnation samt industrin. Jonas beskriver industrin som en bransch som aldrig står still utan är i ständigt behov av underhåll vilket får till följd att samma krav ställs på ställningsbyggarna. 


       – Vår verksamhet vilar aldrig. Vi behövs året runt. 

2019-08-22