193006 PZ5193006 PZ2193006 PZ3193006 PZ1

Hår i harmoni

Att bli omhändertagen, klippt och stylad av en duktig och inkännande frisör är en riktig vardagslyx och brukar resultera i en härlig energiboost.

      Det är så otroligt skönt att sjunka ned i en frisörstol där man känner sig riktigt trygg med sina slitna toppar eller utväxt. Ofta slår man ned blicken lite generat när man ser sig själv i spegeln och frisören går igenom vad han eller hon har för tankar kring både hur man ser ut i nuläget samt vilket resultat som bör uppnås. Sedan startar njutningen. Hos Patricia Zajdel på Hair & Beauty på Östermalm, nära Karlavägen, fungerar det just så. När man sitter där färdigfriserad vill man sitta kvar en stund till och stirra på sin egen spegelbild – för shit, vad snygg man känner sig. Patricia trollar. 

       – Det är kundernas respons på mitt arbete som motiverar mig till att alltid leverera och att utvecklas. Känslan jag får som frisör när en kund kommer in och kanske känner sig lite låg, men går härifrån nöjd och toppstylad, ler Patricia.

       Patricia är utbildad frisör i grunden och visste redan under sin utbildning att hon ville specialisera sig på färg. Innan utbildningen ens var slut fick hon ett erbjudande att arbeta som färgtekniker hos ett etablerat hårvårdsmärke. 

       – Att få jobba sida vid sida med några av Sveriges duktigaste frisörer var en dröm som gick i uppfyllelse. Jag är tacksam för den erfarenheten. Dock växte suget efter att åka utomlands för att arbeta, så jag åkte. 

       Flytten gick till Barcelona. Under en period pendlade Patricia mellan sina kunder i Sverige och kunder i Barcelona. En tid hon beskriver som fantastisk. Att pendla blev dock långsiktigt ohållbart och det fanns mycket i Stockholm som lockade. Hon flyttade hem igen och stod i ett vägskäl ”ska jag fortsätta vara anställd eller driva eget?” Hon var 21 år och drömde om eget.

       – Jag startade eget. Min dröm var ju givetvis att ha en egen salong och när jag fick möjligheten att ta över en salong tog jag chansen. Med rätt inställning och bra tajming kommer man långt, ler Patricia. 

En tjej som jobbat stenhårt sedan starten, med sin verksamhet. 

       Ung, stark, driven och tjej. En riktigt skön kombination som har gett henne det hon strävat efter. Utöver salongen är hon involverad i ett start-up-koncept som hon menar kommer att förändra skönhetsbranschen, även om vi får lov att nyfiket vänta på att höra mera. Det är många bollar i luften och hon räds inte utmaningarna som följer. 

       Salongen på väletablerade Östermalm är snygg, ljus, harmonisk och mysig. 


193006 PZ6


       – Jag har hela tiden tänkt kvalitet och personligt. Jag vill att mina kunder ska känna sig servade från topp till tå. Jag har alltid tänkt på helheten i kundupplevelsen. Från det att kunderna kommer in hit till att de går ut. Jag serverar gott te, kaffe, eller ett glas bubbel på fredagar. Här finns ett stort antal tidningar att bläddra i. 

        Patricia menar att musiken är väldigt viktig och hon får ofta frågor om sin spellista som hon skapar för att skapa rätt atmosfär i salongen.

        – Jag vill erbjuda det här lite lugna, en oas med värme och personlig kontakt. Mina kunder kommer till mig för att ladda batterierna och andas ut en stund. Och bli snygga i håret såklart! 

        De produkter hon erbjuder kommer från ett fåtal utvalda märken. En del produkter är veganska. Patricia har ett starkt miljötänk som finns med vid valet av produkter och färg för att det ska vara skonsamma behandlingar för kunderna och henne själv. 

         Patricia förklarar att en fantastisk frisyr kräver att färg och klippning är i harmoni, samt att frisyren är i harmoni med kunden. De trender som gäller för våren är tjejer med korta frisyrer, eller lockiga hår med luggar: lockig pixie eller bob med babybangs.

         – Har du mellanlängd i väntan på långt, satsa på layers för att rama in ansiktet och få lite rörelse i håret, tipsar hon. Det är mycket mer rörelse och textur i håren i år. Långa hår med långa layers är på ingång igen. 

        Gardinluggen håller sig kvar även under 2019. Färgerna vi ser mer av i vår är mjuka, varma, krämigt blonda, strawberry, honungsblond eller koppar. Naturliga och varma bruna nyanser med mycket glans. Bort med det kalla, matta håret med stora konstraster som kräver så mycket underhåll och satsa på en mjukare, glansigare ton med mjuka övergångar som passar dig och din stil. 

        Hos killarna får vi se många korta, snaggade frisyrer, berättar Patricia. Vi ser också gardinlugg-liknande frisyrer. Tänk Leonardo Di Carpio i Titanic eller Brad Pitt i Mr. & Mrs Smith. Trenden hos både män och kvinnor är att gå ifrån det hårt stylade och arbeta utifrån kundens egen naturliga struktur. Tipset från Patricia är att använda det du har, oavsett om du har lockigt eller rakt hår. Det blir enklare att sköta själv. Be gärna din frisör att visa hur ditt hår kan stylas och våga fråga om tips. 

Läs mer...

2019-04-23 13:15

203054_04

Plattsättning med genuin hantverkskänsla

Artikel Engdahls Bygg & Plattsättning utför till stor del renoveringar av badrum men ägnar sig också åt nyproduktion. Med stor erfarenhet och inblick i de senaste trenderna skapar de alltifrån klassiska till nytänkande...
203045_05

Reklambyrå med bred kompetens

Artikel Exakta Group har ett minst sagt brett utbud av tjänster inom kommunikation, som dessutom kan sammanfogas till helhetslösningar, vilket underlättar livet för företagare. Inom koncernen har man även utvecklat...
  Spår-bild

  Podcasten Spår

  Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

  Cecilia5

  Cecilias Hed Malmström

  Sveriges första kvinna på sydpolen.

  __MG_9672

  Från förort till finrum

  Bröderna Güven driver stans bästa krogar

  Arkiv