Dela artikel

Härlig motion för semesterfiraren

Vi motionerar mer än någonsin. Hälsa och sund livsstil inspirerar allt fler som väljer att åka på träningsresor och njuta av en kombinerad semester med löpträning. Active Experience erbjuder unika tävlings- och löparresor i vackra miljöer.

Active Experience arrangerar träningsresor i fantastiska miljöer, oftast på hög höjd, för dig som är löpintresserad och vill uppleva storslagen natur.


– Vi begränsar varje resa till 15 deltagare. Då har vi möjlighet att ge individuella tips och arrangera pass efter personliga önskemål, säger Anton Rehn, som är en av företagets fyra aktiva delägare.
Vissa deltagare vill springa längre distanspass, medan andra väljer att satsa på tyngre träning eller behöver höja konditionen. Detta i kombination med att få uppleva storslagen natur är en fantastisk möjlighet. Resorna är fem dagar långa och Active Experience hjälper till med allting, samt bokar hotell i samband med resan genom en professionell resebyrå.


Active Experience drivs av fyra löparintresserade killar som har stor erfarenhet av uppbyggnad, träning, tävling och rehab inom både löpning och längdskidor på elitnivå. De fokuserar främst på att anordna träningsresor till vackra Ramsau i Österrike, samt Seiser Alm och Alpe di Siusi i Italien.


– Målet är att deltagaren ska få ny energi och motivation. Det handlar inte om en tuff träningsresa på elitnivå, utan om att öka sitt välbefinnande. Resorna anpassas efter just dina förutsättningar och din träningsbakgrund.


I framtiden vill Active Experience, som skräddarsyr samtliga av sina resor, även anordna turer till Skottland.
– Naturen där känns mäktig. Du skulle garanterat få en extra kick av att löpträna i det fantastiska höglandet, för att sedan njuta av en bit god mat tillsammans med andra människor som delar ditt sportintresse, säger Anton Rehn. 
Företaget riktar sig till alla målgrupper. Den gemensamma nämnaren är att alla kan löpträna, oavsett ålder.  


– Vi har arrangerat resor för privatpersoner, större träningsklubbar, företag och kompisgäng. Alla är välkomna.

2015-04-16