Dela artikel

Hjälp med att få nytt hår

Att med åldern bli tunnhårig eller att tappa håret på grund av sjukdom kan vara en stor sorg. Men det finns bra hjälpmedel att ta del av. På Saloon Haga i Gävle erbjuds allt från hårförlängningar och utfyllnader till hela peruker.

– Vi garanterar ett bra resultat och ger oss inte förrän kunden är nöjd. Det är särskilt viktigt i ett sådant läge att kunderna känner sig nöjda och trygga med det vi gör, menar Pernilla Isthagen som driver Saloon Haga.
Hon har under många år arbetat hos sin mor på Salong Lexe men när hon för fyra år sedan köpte nytt hus valde hon att öppna eget hemma på tomten. Pernilla och hennes syster Lena hjälps i dag åt att driva de båda salongerna. De gör alla vanliga frisörjobb som klippning, slingor och färgning – men specialiseringen ligger i hårersättningar.
– Vi har många kunder som har problem med håravfall på olika sätt, såväl män som kvinnor, men även de som vill förlänga sitt eget hår kommer hit, fortsätter Pernilla som också är certifierad för att få arbeta med hårologi.
– Det innebär att vi gör analyser av håret för att på så sätt se vilka produkter och behandlingar som behövs för att få håret i ett så bra skick som möjligt.

I anslutning till salongen utför Monica fettreducering med Cavilipo. Det innebär att hon via ultraljud tar bort fettceller på bestämda delar av kroppen där kunden önskar bli av med överskottsfett.
– Det kan vara väldigt svårt att träna sig till den kropp man vill ha. Den här metoden kan i stället forma kroppen som kunden vill ha den, till exempel ta fram en midja som tidigare varit svår att finna.


2013-02-12