Dela artikel

Hushållstjänster med bredd

Under 14 år har Hushållstjänst i Gävle hjälpt både privatpersoner och företag med allt från familjens veckostädning till bostadsrättföreningens underhåll. Det här är städbolaget som ständigt vill utvecklas och tar sig an en bredd av uppdrag.

När Suzana Stamenkovic drog i gång sin serviceverksamhet för 14 år sedan var det främst till pensionärer som hon valde att rikta sina tjänster.
– Tanken var att jag skulle erbjuda pensionärer ett tjänsteutbud som kompletterade det kommunen ställer till förfogande. Det gjorde jag, och med åren har den här kundgruppen kompletterats med en rad andra, säger hon.
Suzana Stamenkovic har kort sagt anpassat verksamheten efter kundens behov och successivt även utökat Hushållstjänst i Gävle med flera olika företagskunder. I dag arbetar utöver en rad anställda även Suzanas dotter Alexandra i företaget.
– Det känns väldigt spännande att vara med och ta verksamheten framåt samtidigt som vi är en etablerad och stabil verksamhet i en annars ganska skakig bransch. Vi har blivit något av ett familjeföretag, konstaterar Alexandra och skrattar.

Till framtidsplanerna hör här näst att satsa på en rad tilläggstjänster för privatpersoner. Företaget erbjuder redan exempelvis barnpassning men vill nu utöka utbudet till matlagning ute hos kund.
– Bristen på tid gör att även denna typ av tjänster har blivit efterfrågade. Vi hjälper våra kunder utifrån deras behov. För oss är den viktigaste belöningen att ha nöjda kunder, säger Suzana.

2012-10-29