133017.stammen.1

Husmanskost från grunden i skön atmosfär

Mikael Nyqvist och Mia Sundberg har tillsammans renoverat Restaurang Stammens lokaler i Sundbyberg på egen hand och så här i backspegeln kan man konstatera att det blev ett lyckat resultat. Stammen präglas i dag av en fin interiör med skön stil. ”Det blev precis som vi hade tänkt oss”, säger Mia.


Trots att paret Nyqvist/Sundberg har gjort ett imponerande arbete med Restaurang Stammens inredning är det mat och dryck som är deras riktigt starka sida. Båda har en gedigen erfarenhet av krogbranschen.
– Nu efter renoveringen är det skönt att få göra det vi kan bäst, konstaterar Mikael.

På Stammen serveras både lunch och middag. Luncherna har hunnit bli ordentligt populära och antalet gäster ökar kontinuerligt sedan restaurangen slog upp dörrarna i slutet av oktober 2012. Under lunchtid påminner Stammen, med sina 38 sittplatser, lite om ”hela havet stormar”.
– Stammisarna tycker att vi får börja bygga ut snart och därför är det skönt att nu kunna ha uteserveringen öppen som ger ett par platser till, säger Mikael vars framgångsrecept bygger på att laga mat från grunden och inte ta några genvägar.

Kommer man till Stammen kan man räkna med att få något med svenska influenser på tallriken eller i take away-lådan.
– Vi får bra respons på maten, säger Mikael.
Och det stannar inte vid fin interiör och vällagad mat som gör smaklökarna glada. Här är stämningen familjär och atmosfären god.
– Många säger, särskilt på kvällarna, att det känns som att komma hem när de kommer hit, säger Mia.

Läs mer...

2013-06-04 13:00

Kvik_Kitchen_Ombra_01

Kvik lanserar nytt kök - Ombra är grönt utifrån och in

Artikel Kvik lanserar köket Ombra den 1 september 2020. Ett kök med mjuk framtoning och grön design – i dubbel bemärkelse. Fronter tillverkade av återvunna vattenflaskor och noggrant utvalt material i trä, gör...
204028_02

Komplett verktygsleverantör

Artikel Med lång erfarenhet och en stort kunnande förser W-Tools AB plastindustrin med formverktyg. Med skräddarsydda lösningar hjälper de sina kunder från idé och konstruktion till färdig produkt.
6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

Cecilia5

Cecilias Hed Malmström

Sveriges första kvinna på sydpolen.

Arkiv