Dela artikel

Inget nytt kan döda pizzan

Pizzeriaägaren Mehmet Ali Kaya konstaterar att mattrender kommer och går, men att pizzan består. Det är enkelt att plocka hem, man slipper disk och dessutom är maten både god och förhållandevis billig. Man tröttnar inte på pizza. ”Försäljningen har gått stadigt uppåt under de senaste 30 åren. Inget nytt kan döda pizzan”, menar Mehmet Ali Kaya.

Med 30 års erfarenhet av restaurangbranschen Mehmet Ali Kaya har tagit sig an pizzeriorna Integrale och Pomodorini i Täby tillsammans med sin bror och sina systersöner. På Integrale serveras både fullkornspizza och pasta. Kanske dyker surdegspizza upp på menyn så småningom.
   – Folk är mer medvetna i dag om vad de stoppar i sig, så de brukar fråga vad maten innehåller och betalar gärna en extra slant för bra mat. Det gäller att ha bästa möjliga kvalitet och bästa möjliga råvaror för att stå sig i konkurrensen, säger han.

Integrale och Pomodorini står sig definitivt i konkurrensen bland Täbys många pizzerior. Det är uppenbart att det lönar sig att använda bra råvaror. Bland kundernas favoriter hittar man Molino som innehåller oxfilé, sparris, vitlök, broccoli och bernaisesås samt Integrale Special som innehåller mozzarella, parmaskinka, salami, soltorkade tomater, ruccola, havssalt och olivolja.

Överlag tror Mehmet Ali Kaya på ”less is more”. Bra råvaror ger kulinariska höjdpunkter som spelar i en helt annan liga än om man smackar på tio olika saker bara för sakens skull. Att blanda kyckling, kebab och salami bara för att det är gott var för sig leder inte till att det blir trippelt så gott.
   – Jag kör min egen grej med pizzorna och med våra hälsosallader. Salladen kan du till exempel få med handskalade räkor, keso och avokado – få ingredienser men som passar väldigt bra tillsammans, säger Mehmet Ali Kaya.

2015-10-22