My Post (1)

Isolering med perfektion

Med lång erfarenhet och kunskap om vad som krävs för ett godkänt jobb utan anmärkning, förser Smajic Konsult AB sina kunder med isolering av olika slag.

Med femton års erfarenhet i branschen startade Vernes Smajic för drygt ett år sedan Smajic Konsult AB. Här utför de flera former av teknisk isolering som kondens-, brand- och värmeisolering. Isoleringen sker i samband med både renoveringar och nybyggnationer och uppfyller olika syften. Medan värmeisolering utförs för att spara energi, så brandisoleras hus och byggnader för att elden inte ska sprida sig lika snabbt om en brand skulle uppstå.

 – Det finns i olika klasser som anger hur mycket isoleringen ska tåla innan branden sprider sig. Ju tjockare isolering desto längre står det emot.


Till största del består företagets kunder av ventilationsföretag som Smajic Konsult verkar som underkonsult till.

 – De sätter ihop ventilationen och vi kompletterar med isolering.

Samtidigt som Vernes och hans anställda får uppdrag av ventilationsföretagen så ger de också jobb till dem. De tar även in hantverkare eller installationsföretag vid behov, vilket gör att de kan erbjuda sina kunder bekväma helhetslösningar.

 – Om en kund behöver både ventilation och isolering så tar vi hand om det, från start till mål. Jag samarbetar med människor som ritar och sätter upp ventilationen medan vi isolerar.
Idag har Vernes fyra anställda och han har inga problem med att hålla dem sysselsatta, då det ständigt kommer in nya uppdrag. Ibland blir uppdragen så många att han också hyr in konsulter men i framtiden finns planer på att anställa fler.

 – Målet är att ha tio anställda inom fyra år. Just nu har vi många uppdrag. Det ringer hela tiden, vilket gör att det finns utrymme för att anställa.

När en ventilationsfirma eller annan typ av kund kontaktar företaget för en isolering får de information och ritningar som de följer. Att göra en bra isolering kräver dock mycket kompetens och erfarenhet på området. 

 – På ritningarna ser det enklare ut än vad det kan vara i verkligheten, då det ibland är många saker som inte syns på dem. Därför är det väldigt viktigt med erfarenhet. Att isolera är inget man lär sig genom att läsa eller prata, man måste ut och lära sig yrket praktiskt, menar Vernes.

Vernes och hans anställda jobbar på olika orter och ibland med flera projekt samtidigt, då de kan ha jobb på ett ställe några dagar för att sedan återvända igen efter en tid, när andra hantverkare har gjort sitt.
Företaget har många återkommande kunder, då många av dem är människor som Vernes lärt känna under hans tid som anställd.

 – Människor jag jobbar med idag är sådana jag känt i tio till femton år, även om de bytt företag. De vet vem jag är och har känt mig länge. Men det är också en del nya kunder som ringer.

På Smajic Konsult utför de varje uppdrag med stor noggrannhet, vilket gör att jobben alltid går igenom utan anmärkning.

 – Så länge det är så, är det bra och uppdragsgivarna och slutkunderna blir nöjda. Vi försöker alltid göra vårt bästa.

Vernes tycker att de har många fina samarbeten och är tacksam för de goda relationerna som gett honom möjlighet till att driva företaget och att växa.

 – Jag vill tacka personerna inom de olika företagen som jag samarbetar med, avslutar Vernes.

Läs mer...

2020-10-29 10:00

Webbplats
EM_J&E-energikonsult_slider02

Han hjälper företagen att spara energi

Artikel Energikartläggning är ett relativt nytt lagkrav som ska göras för större företag vart fjärde år.
– Det handlar om att kartlägga sin energiförbrukning och hitta sätt för företagaren att kunna spara...
EM_mullsjo-blomsterverkstad-lotta-dalen

Blombutik i Mullsjö med brett utbud

Artikel Hos Mullsjö Blomsterverkstad AB hittar man såväl en välfylld snittkyl som härliga krukväxter och vacker inredning. Här tar de också emot beställningar av arrangemang och buketter som passar för alla möjliga...
  • SMAJIĆ KONSULT AB
  • Tel | 0706-24 62 28
  • Gränsgatan 30A, 231 38 Trelleborg
Spår-bild

Podcasten Spår

Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine