EM_konteramindre_01

Jobba effektivt med nytt konteringsprogram

Med det nya konteringsprogrammet Kontera Mindre blir timmar till minuter. Det intelligenta programmet som är framtaget för redovisningsbyråer kan också kombineras med vilket bokföringsprogram som helst.

Daniel Lundqvist som är redovisningskonsult i botten och driver Konteringspoolen i Sverige AB har utvecklat konteringsprogrammet Kontera Mindre.  Daniel som drivit redovisningsbyrån Kronan och Klaven i många år har alltid haft som driv att allt går att göra bättre och effektivare, samtidigt som kvaliteten står högt i fokus. 


– Inom Kronan och Klaven har vi kommit långt vad det gäller den digitala utvecklingen och jobbar helt papperslöst idag, säger Daniel. 


När han startade Konteringspoolen i Sverige började han förse sina kunder med nytänkande och tekniska lösningar och program till kunderna. 


– Det var också då jag fick idén om hur kunderna som använder sig av kontantmetoden skulle kunna börja kontera mycket snabbare. Under de senaste 15 åren har det hänt otroligt mycket inom faktureringsmetoden medan utvecklingen inom kontantmetoden stått ganska stilla. Trots att det idag är kontantmetoden som är den absolut vanligaste metoden som finns bland företagen. 


Effektivt och intelligent för redovisningsbyråerna

Programmet som riktar sig till redovisningsbyråer är både effektivt, enkelt och sparar tid för användaren. I programmet har han fokuserat på enbart kontering, som ska användas som ett komplement till det bokföringsprogram som byrån använder sig av. I programmet utgår man från kontoutdrag från banken och programmet känner igen hur en faktura ska bokföras när man en gång gjort en kontering från samma företag. 


– Med programmet får man ett engångsjobb per verifikation. När man satt upp att just den här fakturan på en viss klient ska bokföras på ett sätt, så vet programmet det till nästa gång. 


Idag finns många bokföringsprogram med huvudbok men med Kontera Mindre har man fokuserat på enbart konteringen. 


– Vi har ingen huvudbok, utan bara fokuserat på konteringsdelen och av vad jag vet så finns det inget sådant här program i hela världen. 


När användaren har lagt upp sina klienter och börjat med konteringen ger programmet  konteringsförslag direkt.


– Det är så pass intelligent att den känner igen hur något blivit bokfört tidigare, baserat på alla användare. Passar inte det vanligaste förslaget ger den ett annat förslag med det näst vanligaste.


Enkelt att komma igång 

Programmet som är helt på svenska kommer att börja säljas inom landet men Daniel stänger inga dörrar för att eventuellt utöka kundkretsen. 


– I Sverige har vi generellt kommit ganska långt inom teknik och bokföring. Många länder har gamla system där ett sådant här program skulle kunna slå väldigt bra. 
”Vi tror att framtida bokförare kanske inte ens kommer sitta vid en dator och det är viktigt att hänga med i utvecklingen”
Att registrera sig som användare och börja använda programmet är enkelt, då kunderna kan gå in på Kontera Mindres hemsida för att ladda ner programmet. Ingen betalning sker online, utan faktureras i efterhand som baseras på hur många klienter som registreras och hur många verifikationer varje klient har. 


Programmet är framtagen för Windows men redan nu tittar Daniel på att anpassa programmet även för Ipads.


– Vi tror att framtida bokförare kanske inte ens kommer sitta vid en dator och det är viktigt att hänga med i utvecklingen.

Daniel är en sann entreprenörssjäl som ständigt letar nya, effektiva lösningar och med sitt program kommer han spara mycket tid åt sina kunder, då programmet verkligen lever upp till att förvandla timmar till minuter. 

Läs mer...

2021-04-18

EM_alltibygg_07

Byggfirma som kan sköta hela byggprocessen

Artikel Hos Allt i 1 Bygg Huskvarna AB får kunderna en bekväm lösning för sitt byggprojekt. Här får de hjälp med alltifrån bygglovshandlingar och ritningar till uppförande med totalentreprenad.
EM_It-total_01

Cyberattacker är de kriminellas nya krig

Artikel Då ett Miamibaserat mjukvaruföretag utsattes för en hackerattack av cyberkriminella i juli i år, var det många som tvingades få upp ögonen för verkligheten. Ransomware-attacker där företag utpressas på...
  • Kontera Mindre
    Konteringspoolen Sverige AB
  • Tel: 0705-25 12 50
  • Adress: Esplanaden 2, 285 31 Markaryd
EM_andrea_brandstrom_01

Andréa Brändström

Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

EM_peter-svensson_05

Fotar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

EM_dennis-teknikmagasinet_04

Butikschef på Teknikmagasinet

Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine