Dela artikel

Jordnära redovisningsbyrå med globala kunder

Geredo är en mindre redovisningsbyrå som hjälper sina kunder med alltifrån löpande bokföring, bokslut och inkomstdeklarationer till löner, fakturering och skrivelser. Och kunderna kommer från en rad olika branscher och verkar i hela världen.

Familjeföretaget Geredo huserar i norra Åbyggeby norr om Gävle. Här kan Heléne Hansson, som driver redovisningsbyrån, se både rådjur, hägrar och älgar när hon tittar upp från arbetsdatorns skärm. Någon gång har hon och hennes man till och med fått avbryta tillfälligt för att gå ut och jaga förrymda får.
   – Det är harmoni här. Vi har lugnet och slipper stadens stress, avgaser och tutande bilar, säger Heléne Hansson, som alltid går till stallet och matar familjens häst på lunchen.

Redovisningsbyrån startades 2003 och kunde börja anställa några år senare. Fyra år efter starten ombildades verksamheten till aktiebolag då det enligt Heléne Hansson helt enkelt var dags att skilja på den privata ekonomin och företagets. I dag återfinns både små, medelstora och stora företag i kundkretsen, verksamma över hela världen. De absoluta styrkorna är noggrannhet, flexibilitet och kundnära relationer.
   – När man har företaget hemma får man en mycket nära kontakt med kunderna. Dörren är alltid öppen och kunderna är alltid välkomna förbi med papper eller bara för att slå sig ner och prata lite. Det finns redovisningsbyråer för alla, säger Heléne Hansson.


Hon är alltid lojal med sina kunder och dubbelkollar hellre hon en extra gång innan hon lämnar ut begärda uppgifter av någon.


Att svara på frågor på ett begripligt sätt som kunden förstår är ytterligare ett av Geredos signum. Heléne Hansson har arbetat med utbildning och besitter förmågan att kunna skala ner informationen på ett pedagogiskt sätt. Detta är uppskattat av kunderna, framför allt av de som brukar uttrycka att de inte orkar med det pappersarbete som krävs av egenföretagare.

2015-08-25