My Post (36)

Kombinerar däck och bilreparationer vid Vätterleden

Superdäck är en kedja med över 100 fristående bil- och däckverkstäder över hela Sverige. Nu finns Superdäck även i Gränna, där Martin Åkersten och Mikael Magnusson slagit sina påsar ihop och erbjuder nu både däck och reparationer. Vi vill sätta Superdäck i Gränna på kartan!

Det var i maj förra året som Mikael och Martin gick ihop och startade Smålands Däck & Verkstad Ab i Reaby strax utanför Gränna. Deras företag ingår i rikstäckande Superdäck, och det är detta namn som de båda nu vill föra ut.

Vi har besökt bensinstationerna längs delar av E:4:an; Vätterleden och delat ut visitkort. Bensinstationsföreståndarna känner till oss nu, och rekommenderar kunder som har problem med sina bilar och sina däck, att kontakta oss. Vi har nämligen öppettider som andra verkstäder ofta inte har; efter klockan 17 och på helgerna, berättar Mikael.
Jour vid däckproblem

I somras började man med jourutryckningar för de som får problem med sina däck längs vägarna. Det har redan gett resultat; man har fått tio utryckningar tack vare information om detta vid bensinstationerna längs Vätterleden. Även bärgningskåren är positiva till att det finns en däck- och bilverkstad i det aktuella området, när bilister får problem och beställer bärgning. 


Martin Åkersten jobbar med Superdäck efter sin ordinarie arbetstid på dagarna som lastvagnsmekaniker i Jönköping. Han har haft en bilverkstad på annan ort tidigare.

Mikael Magnusson har monterat däck sedan 1990-talet, då vid en verkstad i Huskvarna. Delar av dagarna kör han skolbuss. Nu ser man fördelarna med att jobba ihop och kunna erbjuda både däckbyten och andra bilreparationer. En bra kombination.

Vi tror på detta. Däck är framtiden. Så länge som jag och mina barn och barnbarn lever, måste det finnas däck till alla bilar. Det utexamineras 30-35 nya 18-åringar i veckan i Jönköpingstrakten, och många av dem vill ju äga en bil och behöver bra däck. Och även elbilar behöver ju däck, konstaterar Mikael.


Blir andra verkstadsjobb

Då man byter däck, kommer kunderna ofta in på andra problem kring bilen, vilket resulterar i att killarna får ta hand om andra verkstadsjobb som hjulinställningar, oljebyten och bromsjusteringar. Hjulinställning är viktigt att göra om man byter ut vissa delar, till exempel styrlänkar, för att inte däcken skall slitas. De har köpt in ett stort antal verktyg som klarar de flesta reparationer. Skulle bilen som lämnas in kräva specialverktyg för vissa justeringar, ser man till att köpa in dessa verktyg.

Det kan löna sin efterhand. Nästa gång vi kommer till samma typ av reparation på fabrikatet, har vi ju proffsverktygen för det. Vi kan även göra reparationer på båtar och på motorcyklar. Eftersom verkstaden ej är utrustad eller byggd för större fordon, tar vi ej in lastbilar, menar Martin.
Fullt upp med vinterdäck

Under oktober har killarna haft fullt upp med alla däckbyten.

Det har varit byte av vinterdäck dygnets alla timmar. Vi erbjuder däckförvaring här, och de som väljer däckhotellet kommer ju i första hand.

 

Medlemmarna i kedjan Superdäck erbjuder en unik garanti för 29 kronor per däck som ger trygghet vid köp av nya däck på Superdäck. Är oturen framme ersätter man däcket i förhållande till kvarvarande mönsterdjup. Får man punktering så betalar bilägaren bara halva priset. Dessutom har Superdäck fem års garanti på däck.


På sikt vill killarna kunna jobba heltid med sin gemensamma firma och slippa ha andra jobb vid sidan om.

Vi vill bygga upp verksamheten och det finns möjlighet att bygga till om vi vill och ge mer plats åt både däck- och bilverkstaden.  Det får ta den tid det tar, men vi vill sätta Superdäck i Gränna på kartan!

Läs mer...

2020-12-17

Webbplats
EM_gaestaudius_01

En duktig försvarsadvokat vågar vara tyst

Artikel Processen från det att en person delges en misstanke om brott till förundersökning, kontakt med polis, åklagare och kanske slutligen förhandling i domstol, är ett hantverk som kräver erfarenhet och mod....
EM_fobab_01

Snickare och entreprenör med bred kunskap

Artikel Med stor flexibilitet utför Fobab alltifrån små till större uppdrag åt många företagskunder i Stockholm. Alla uppdrag utförs med stort engagemang och för dem är ingenting omöjligt.
  • SUPERDÄCK GRÄNNA /
    SMÅLANDS DÄCK & VERKSTAD AB
  • Tel: 0737-84 06 43
  • Reaby Torbjörnsgård 1, 563 92 Gränna
EM_dennis-teknikmagasinet_04

Butikschef på Teknikmagasinet

Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

EM_peter-svensson_05

Peter Svenson fotograferar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

EM_marcus-aujalay_02

Markus Aujalay

Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine