EM_jigab golv_04EM_Jigab Golc_01

3 min lästid

Kvalitativa golvbehandlingar i Jönköping

Med många års erfarenhet och en stor kunskap på området förser JIGAB Golv i Jönköping sina kunder med kvalitativa tjänster inom golvbehandlingar. Trots att företaget startade redan för över 20 år sedan, är de ett ungt företag som ständigt är på väg framåt för att möta kundernas behov. – Vi kommer från en stadig grund och är beredda på att satsa framåt, både med kvalitet och vår stora kunskap, säger Christoffer Johansson.

JIGAB Golv AB startades redan 1999 av fyra män. Idag har företaget fyra nya delägare, där tre av dem jobbat många år inom företaget. Christoffer Johansson som är vd och blev delägare 2016 har jobbat på företaget sedan 2004.


– De som startat upp företaget hoppade av en efter en och när det var en delägare kvar köpte jag in mig och blev också vd två år senare. Det har varit en lång och rolig resa och det känns inte som att man har tillbringat 17 år på företaget, säger Christoffer.


Under 2019 blev även Frank Uddemar delägare som även han har lång erfarenhet av branschen och företaget.


– Jag jobbade på golvet under 14 år och när chansen kom att köpa in sig gjorde jag det. Då jag jobbade som anställd såg man ibland vissa saker som skulle kunna förbättras. När jag sedan blev delägare fick man chansen att genomföra det, säger Frank som är produktionschef.

 Golvavjämning 

Företaget som endast har företag som sina kunder har tre olika huvudinriktningar, där den största delen utgörs av tjänster inom golvavjämning. Med hjälp av flytspackel jämnar de då till golvet innan det yttre golvmaterialet ska läggas.


– Om man ska lägga en matta så kräver det ett fint underlag, då man inte kan lägga den direkt på betong, säger Frank.


En annan del av företagets inriktning är härdplast, något som gör golvet både hållbart och lättstädat och till stor del används inom till exempel Industrisektorn.


– Det finns många fördelar med detta golv, då det både är enkelt att hålla rent och går snabbt att lägga, säger Christoffer.


Ett annat område som företaget jobbar med och som växt sig allt större de senaste åren är slipning och polering av betonggolv.


– Det är ett system som är eftertraktat, då det både gör golvet lättstädat och ger det ett dekorativt utseende, säger Christoffer.


På företaget finns en gedigen maskinpark, bland annat med stora slipmaskiner, där man lagt stort fokus på kvalitet.


– Ska man erbjuda de bästa golven på marknaden måste man också ha det bästa att jobba med, säger Frank.Återkommande kunder 

Deras upptagningsområde sträcker sig runt 10 mils omkrets från Jönköping men det händer också att de tar uppdrag i helt andra delar av landet.


– Vi har ett gott rykte som visar på att vi gör bra jobb, vilket gör att kunderna gärna hör av sig igen och vi följer också våra kunder, säger Christoffer.


Företaget som ständigt växer, har gått från elva till sjutton anställda de senaste åren.


– Vi har utvecklat företaget och moderniserat det och fått många nya kunder i stan, säger Christoffer.


Företaget som värnar om kvalitet och sina kunder har under åren fått många nöjda kunder.


– Vi får ofta höra att vi är duktiga, snabba och gör jobb med ett bra resultat, säger Frank.


Inför framtiden vill de att företaget ska fortsätta växa i lagom takt och vara den naturliga samarbetspartnern till företag som behöver deras hjälp, säger Christoffer.


Läs mer...

2021-08-31

EM_It-total_01

Cyberattacker är de kriminellas nya krig

Artikel Då ett Miamibaserat mjukvaruföretag utsattes för en hackerattack av cyberkriminella i juli i år, var det många som tvingades få upp ögonen för verkligheten. Ransomware-attacker där företag utpressas på...
EM_advokatfirman-hahne-norlin_01

När du befinner dig i en kris eller vill förekomma en- välj rätt advokatbyrå

Artikel De flesta människor behöver någon gång i livet vända sig till en advokat. Du går igenom en skilsmässa, barnen ska få gåvor, ett testamente ska upprättas eller du har dragits in i ett brottmål. Advokater...
  • JIGAB
  • Tel | 036 18 47 80
  • Adress | Kylvägen 3, 556 52 Jönköping
  EM_hege-blaecker_08

  Hege Bläcker

  Bilfantast, influencer och en av Lidköpings mest framgångsrika företagare.

  EM_marcus-aujalay_02

  Markus Aujalay

  Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

  EM_peter-svensson_05

  Fotar världens kändisar

  Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

  Arkiv

  © 2021, Enterprise Magazine