Dela artikel

Lecu Bygg AB i Uppsala är det lilla byggföretaget som tar sig an stora uppgifter

Den samlade kompetensen och erfarenheten är stor, likaså kontaktnätet med kompletterande hantverkare. Kvalitet och noggrannhet gäller oavsett uppdrag

– Vi jobbar med både privatpersoner och företag, berättar Adrian Lecu. Idag är de flesta av våra jobb i Stockholm, men vi tar gärna fler uppdrag här i Uppsala i framtiden.


Inom företaget finns kompetens inom badrum/kakelsättning, cement, måleri, och snickeri. De utför

ombyggnationer, utbyggnader samt renoveringar, innertak, kök, badrum och balkonger/altaner. Listan kan göras längre.


– Vi har alldeles nyss genomfört 700 fönsterbyten i Stockholms storstad, så där har vi stor erfarenhet, säger han. 


Adrian startade Lecu Bygg AB och har varit delaktig som arbetsledare i bygget av Nya Karolinska. Ett stort omfattande projekt där arbetet bestod av att bygga innerväggar och undertak med gipsskivor. Ett arbete som varade 3,5 år och motsvarar en yta av flera tusentals fotbollsplaner. 


– Vi är proffs på gipsmontering.


183025 LB2


– Jag är perfektionist, berättar Adrian. Jag lämnar alltid efter mig ett fullgott jobb med hög kvalitet. I min bransch är det viktigt att ha koll på millimetrarna. Jag önskar att de jag anställer har samma tänk och höga kvalitetsgrad.


Han förklarar hur mycket han trivs med sitt jobb, sina medarbetare och byggandet. Att när jobbet är utfört – är resultatet tydligt och konkret. Känslan av att de genom sitt arbete bidrar till samhällets

uppbyggnad. Han skrattar och tillägger: 


– We are building Sweden. 

2018-04-24