Dela artikel

Lunchmat och anpassningsbar catering

Att det blev just restauranger inom Campus KI som blev fokus för MM Catering i Stockholm var inget Magnus Vigren och hans kompanjoner hade planerat. Men att det är ett lyckat koncept råder det ingen tvekan om. Dagtid serveras lunchbufféer med flera olika rätter, medan kvällarna är öppna för bokningar. Och alltid finns möjlighet till catering.


– På luncherna har vi alltid tre olika varmrätter att välja mellan med mycket husmanskost, men även mat med influenser från andra länder. Dessutom satsar vi alltid på ett salladsbord med ett stort utbud vilket har visat sig vara väldigt uppskattat, säger Magnus Vigren, en av tre ägare till MM Catering i Stockholm.
De äger och driver de två lunchrestaurangerna på Karolinska Institutet i Solna och i Huddinge, där varje ställe rymmer över 200 sittande gäster. Den tredje restaurangen som hör till företaget ligger vid Odenplan, där är platserna färre. All catering lagas i dag på företagets restaurang i Huddinge.
– Lunchrestaurangerna är bara öppna under dagtid, men på Läkarhuset Odenplan har vi en lokal där slutna sällskap kan hålla middagar vid till exempel födelsedagar mm. Annars åker vi ut dit kunden vill, med den mat de önskar och på den tid som sagts, säger Magnus som varit i branschen i snart 30 år.
Han förklarar att de arbetat med alltifrån små middagar för åtta personer till stora fester i ett tält på en ö. Maten beställs antingen från de färdigkomponerade menyer som finns att ta del av eller helt efter kundens önskemål.
– Vi vill gärna diskutera med kunderna och lägga upp det efter hur de vill ha det. För att allt ska bli rätt har vi samma person som arbetar med beställningen rakt igenom. Dessutom ser vi alltid till att åka ut till stället vi ska vara på för att kunna se vad som praktiskt är möjligt på just den platsen.

2013-06-10