Bröderna Janne och Johan Wilhelmsson öppnade år 2013 en restaurangverksamhet i Örebro Saluhall med det passande namnet Bröderna i Hallen. Här kan man njuta av vällagad mat i restaurangen eller ta plats i bar- och bistrodelen om man önskar lite mer liv och rörelse.
– Vi serverar samma meny i restaurangen och bistron. Temat är högklassiga råvaror, vällagade utan krusiduller, säger Janne.
När man läser den välkomponerade menyn vattnas det i munnen. Här finns bland annat tartar på rimmad pilgrimsmussla serverad med citronkräm och forellrom, samt hamburgare av nymald högrev som kommer tillsammans med kantarellkräm och västerbottenost.
Unikt för Bröderna i Hallen är de många och varierade eventen som arrangeras. Exempelvis kan man en måndag i månaden lyssna till inbjudna gästföreläsare.
– För företag och sällskap fixar vi bland annat mattävlingar under ledning av kock där det gäller att till exempel skala räkor på tid, slå en bearnaise och gissa ingredienser i en soppa, berättar Janne.
Ett annat populärt arrangemang för sällskap upp till tolv personer är gemensam tillredning av en trerättersmeny.
– Vi är väldigt flexibla, försäkrar Janne och berättar om en lyckad kväll nyligen då ett företag hade abonnerat hela restaurangen.
– Jag rullade ut röda mattan och delar ur Svenska kammarorkestern spelade för de 50 högtidsklädda gästerna, säger han.
Det är gästernas välmående som driver Janne Wilhelmsson.
– Jag gör allt för att mina gäster ska ha det bra och jag tror och hoppas att det märks, avslutar Janne.