EM_Mentrobygg_01EM_mentrobygg_03

Mark- och entreprenadtjänster med engagemang

Mentrobygg AB förser främst hustillverkare och BRF:er med olika typer av markarbeten samt gjutning av husgrunder. Här kan kunderna få en bekväm helhetslösning för tomt och mark, samtidigt som de också har en stort engagemang i varje projekt. – Beställaren behöver sällan lösa några problem, då vi gör det åt dem. Kunderna litar på oss samtidigt som vi också levererar med kvalitet, säger Erik Johnsson.

Mentrobygg utför både markarbeten och betongjobb, då de bland annat gjuter grunder.


– Tidigare reste vi också hus och gjorde hela konceptet men med tiden har vi riktat in oss på  att endast göra grunder samt utföra entreprenadjobb. Vi tycker att vi hittat en bra mix nu, då vi gör lite av varje förutom själva byggdelen, förklarar företagets ägare Erik Johnsson.


De kunder som till exempel vill anlägga en hel tomt kan få en bekväm helhetslösning, då de också samarbetar med en lokal stensättningsfirma.


– Vi anlitar även lite lokala firmor när vi ska rulla ut gräs, eftersom det ofta är mycket som ska utföras på kort tid och det är väldigt kul att man kan hjälpas åt.


Mentrobygg startades som enskild firma av Eriks svärfar under 2005, något som han sedan omvandlade till aktiebolag  2011. Under 2014 blev Erik inhyrd som maskinist i företaget och blev året därpå anställd. Fyra år senare köpte Erik företaget av hans svärfar.


– När han berättade att han ville sälja kände jag direkt att jag blev intresserad.


Erik berättar att han alltid varit den som tyckt om att ta mycket ansvar, vilket han också gjorde som anställd.


– Var jag än har jobbat har jag tagit mycket ansvar. Som anställd hos min svärfar fick jag styra mycket själv och ta ansvar, vilket också resulterade i att man växte och skötte sig själv.
Från grund till anläggning av tomter 

Deras kunder består främst av olika företag, där de bland annat samarbetar med olika hustillverkare, då de tillverkar husgrunder, främst runt om i Skåne. De har även många BRF:er som kunder, då deras uppdrag ofta består av hela konceptet, från att gjuta grunder till att gräva och anlägga.


De har nyligen slutfört ett stort projekt åt en husleverantör i Svedala kommun, där de utfört markjobb till 18 sutterängvillor. Där har de gjort allt från att lägga rör och göra makadambäddar till att gjuta grunder samt anlägga parkerings- och grönytor.


– Vi gjorde det komplett, då vi också la ut jord, gräs och planterade häckar.


Även om de allra flesta uppdragen sker mot BRF:er och husleverantörer utför Mentrobygg även uppdrag åt privatpersoner i den mån de hinner med.
Problemfritt för kunderna 

Under den tid som Erik både jobbat i företaget och drivit det, har de fått många nöjda kunder, då de utför alla uppdrag med stor noggrannhet och stort engagemang, något som verkligen uppskattas.


– Vi lämnar bra resultat och det är problemfritt att jobba med oss. Vi är väl insatta och kan ringa beställaren och projektören och föreslå lösningar om vi har en idé som vi tror blir bättre. 


Idag har Erik tre anställda i företaget och hyr in underentreprenörer vid behov och han känner att företaget har en lagom storlek.


– Jag vill inte bli mycket större men skulle rätt person komma och fråga om jobb skulle det vara svårt att säga nej, oavsett om det är en anläggare eller maskinist. Det är inte så lätt att hitta kompetent personal och jag är grymt tacksam för de anställda som jag har idag samt att jag har förmånen att hyra in bra personal, avslutar Erik.
Läs mer...

2021-08-27

Enterprise.se_partnertekst 09-03-2021

Vi möblerar hallen: Hur kan man undvika att förstöra det första intrycket av lägenheten?

Artikel Ett litet rum med stor betydelse. Hallen är det första intrycket av en lägenhet. Det är här du välkomnar besökare, tar farväl och väntar på familjemedlemmar. Det är också den plats där du börjar varje...
Em_NM shackt_01

Entreprenadfirma med kunden i fokus

Artikel Förutom att entreprenadfirman NM Schakt och Transport AB erbjuder ett brett spann av tjänster till sina kunder är de också flexibla, lösningsorienterade och serviceinriktade. – Jag säger sällan nej till...
  • MENTROBYGG AB
  • Tel | 0730-53 60 69
  • Adress | Boarpsvägen 33, 288 33 Vinslöv
  EM_hege-blaecker_08

  Hege Bläcker

  Bilfantast, influencer och en av Lidköpings mest framgångsrika företagare.

  EM_mercedes.murat_04

  Mercedes Murat

  Konstnären som balanserar känslofylld konst med hårt fysiskt arbete.

  EM_dennis-teknikmagasinet_04

  Butikschef på Teknikmagasinet

  Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

  Arkiv

  © 2021, Enterprise Magazine