Dela artikel

Markentreprenad med fokus på väg och järnväg

Den verksamhet som Ulf Nilsson grundade 1998 med en enda grävmaskin har ökat explosionsartat. I dagsläget har Markentreprenader i Östersund fyra delägare, 30 entreprenadmaskiner samt kompetenta och ständigt uppdaterade medarbetare med sammanlagt 200 års branscherfarenhet.

Markentreprenader i Östersund utför alla förekommande vägarbeten. Men arbete längs med järnväg samt de vägar, från skogsvägar till motorvägar, som ägs av Trafikverket och de lokala vindkraftverken utgör majoriteten av uppdragen.
– Ytterligare en stor del som vi sysslar med är vattenkraftverk som vi bygger och renoverar vattenmagasin och dammar åt, berättar Bengt Olofsson, företagets vd.

Trafikverket och de stora bygg- och energiföretagen utgör den främsta kundkretsen och de flesta av uppdragen koncentreras till Norrland, Hälsingland och Dalarna.
– Vi åker dit jobben finns. I fjol hade vi personal från Södertälje upp till Lofoten och högtrycken ligger under maj till december, då är det full fart, säger Bengt.
I maskinparken finns allt som krävs för att kunna möta efterfrågan. Hjullastare, vältar, dumprar, lastbilar, bandschaktare, grävlastare samt band- och hjulgrävmaskiner – samtliga med högsta miljöklassning. De flesta av företagets gräv- och schaktmaskiner är också försedda med den senaste GPS-tekniken och laserstyrning, något som minskar tiden för arbetsinsatsen och därmed minskar kostnaderna.
– I kombination med kompetenta medarbetare är detta ett vinnande koncept.

2013-08-29