EM_PW-medicinskmassage_02

Massage som förebygger och behandlar

Att ta del av medicinsk massage vid smärta och stelhet är effektivt men det kan också göra underverk i förebyggande syfte. – Man behöver inte ha problem för att få massage och det bästa är att göra det i förebyggande syfte, för att problem inte ska uppstå, säger Pär Wickström.

 

Hos PW Medicinsk Massage kan kunderna ta del av svensk klassisk massage, triggerpunktsbehandling och ledmobilisering. Pär Wickström som äger och driver företaget valde själv att byta bana i yrkeslivet och utbilda sig till massör när han själv fick erfara vilken enorm skillnad massagen kan göra. Han var på den tiden restaurangägare och hade jobbat sönder sig, som han själv uttrycker det.


– Jag fick problem och gick till en kiropraktor men det hjälpte inte. Han tyckte att jag var för stel och skickade mig till en massör som behandlade mig med triggerpunktsbehandling och jag blev bra direkt. Jag hade stått och gått på en liten yta, vilket belastar sätesmusklerna, vilket ger muskulär ischias som känns som diskbråck, säger Pär.


Att han blev så bra av massagen gjorde avtryck och efter en tid beslutade han sig för att sälja sin del av restaurangen och utbilda sig inom medicinsk massage, som också gett honom kunskap om triggerpunktsbehandling.


– Jag jobbar mycket med triggerpunkter, något som uppkommer när man har jobbat med för små rörelser, ofta mellan skulderbladen, sätesmuskler och även upp i nacken.


 

Företagshälsovård och personlig tränare 

Sedan 2012 jobbar Pär som konsult på Palmer Friskvård, en verksamhet med många olika aktörer inom friskvård, kost, hälsa och rehabilitering. Pär åker också ut till företagskunder och jobbar även som personlig tränare på Palmer Friskvård, vilket har varit ett bra komplement under året, då företagsbesöken blivit färre till följd av pandemin. Pär jobbar både med akuta och förebyggande besvär och ger tips och råd till sina patienter vad de själva kan göra för att undvika problem.


– Det behöver inte vara stort, utan även små saker kan göra skillnad. Ett sätt är att försöka hitta rörelser i vardagen.

Pär berättar att när man får besvär är det viktigt att söka hjälp i tid.


 –– Många som jag frågar hur länge de haft ont säger att de alltid haft ont, då undrar man vad meningen är med att gå runt och ha ont hela tiden.

 

Bryta stillasittandet 

Ett stort problem hos patienterna som Pär ofta stöter på är att de idag sitter för långa stunder.


– Det är ett problem som blivit allt större då allt fler jobbar hemifrån. Istället för att resa sig och gå mellan mötena blir de sittande kvar och bara skiftar till ett nytt möte på skärmen. Pär berättar att ett bra tips är att byta position ofta och att avbryta sittandet med att stå en stund, liksom att ta sig ut för att träna eller gå promenader.


Pär fortsätter:


– Om man inte gillar att gå på gym kan man träna ute. Att promenera är jättebra det är dock den träningsformen som kräver minst energi, vilket är bra om man vill gå länge. Ett bra tips är att ta på sig träningskläder när man vill gå en promenad. Då är det lätt att även göra något mer, som att springa i trappor, kliva upp och ner på en parkbänk eller göra några övningar vid ett utegym. Nivån behöver inte vara så hög när man sätter sina mål, det är lättare att lägga till lite nya övningar efter hand som man blir starkare och orkar mer. Det som gör stora förändrar är när man gör saker som kroppen inte är van vid.


Pär som har kunder i alla åldrar har genom åren fått många nöjda och återkommande kunder.


– Jag får ofta höra att jag är bra på att hitta problemet och har alltid bra kommunikation med den jag behandlar, för att kunna lokalisera problemet och behandla det, avslutar Pär.


Läs mer...

2021-05-12

EM_hundarnas hus_03

Hunddagis i trygg miljö

Artikel På Hundarnas Hus får hundarna vistas i en lugn miljö, samtidigt som de tas om hand av personal med mycket kunskap. Här finns förutom hunddagiset även en butik med foder och tillbehör, hundtrimning och...
EM_alium_01

Bokföring är ett hantverk!

Artikel Med löpande bokföring vet du vad i din verksamhet som är lönsamt och vad som inte är det. Ägare och styrelse kan vara trygga med att inte riskera att bli personligt betalningsansvariga om företaget har...
  • PW MEDICINSK MASSAGE
  • Tel: 0723-58 50 67
  • Adress: Tulpanvägen 25, 269 31 Båstad
EM_peter-svensson_05

Peter Svenson fotograferar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

EM_marcus-aujalay_02

Markus Aujalay

Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine