EM_vislandawa¨rdshusjul_01
3 min lästid

Mat, logi och fest i charmiga lokaler

I Vislanda Wärdshus fina lokaler kan kunderna njuta av vällagade luncher, god à la carte samt logi. Här finns även möjlighet till möten och konferens för företagaren, samt event för diverse festarrangemang som födelsedagsfester, nyår och julbord.

Vislanda Wärdshus har anor sedan 1860-talet och här har många krögare bedrivit verksamhet under åren. På 1980-talet var det under en tid nedlagt innan Vislanda Industri och Hantverksförening renoverade och öppnade det igen. Sedan dess har värdshuset hållit öppet och ägs samt drivs sedan år 2017 av Hanna Vu och hennes make. 


De flyttade båda från Vietnam för 18 respektive 21 år sedan och har bott på flera orter i södra Sverige innan de slog sig ner i Vislanda. Utav den växlande miljön har de fått inspiration från diverse orter samt yrken. Tidigare har de arbetat i restaurang där husmanskost förekommit, därefter växte intresset för matlagning. Utöver detta har de även arbetat i en chokladfabrik, och den kunskap om chokladproduktion har de fört med sig till sina desserter som serveras i Vislanda Wärdshus.



 

Restaurang samt värdshus

På Vislanda Wärdshus serveras dagens lunch som består av två olika rätter i form av svensk husmanskost. Härifrån levererar de också ut många luncher till företagare, då många industrier ligger belägna i det lilla samhället. Här serveras inte bara mat, utan det finns också uthyrning av sju rum, som ofta bokas av gäster som tillfälligt besöker orten i arbetet.


Värdshuset består av fina lokaler med gott om plats och här finns möjlighet till bokning av privata sammankomster som födelsedagsfester. De rymliga fest- och konferenslokalerna har plats för upp till 100 deltagare.


– Företag brukar boka lokalerna för att ha ett möte, en utbildning eller en avslutningsfest. Privatpersoner brukar boka den för julbord, bröllop samt större och mindre fester, säger Hanna.




Betydelsefull punkt 

I ett mindre samhälle som Vislanda har värdshuset under åren blivit en viktig punkt för möten och sammankomster av olika slag. Vislanda Wärdshus har många stamkunder som utgörs av personalen från de närliggande fabrikerna samt pensionärer bebodda i byn.


– Det finns en stor konkurrens men våra gäster kommer nästan alltid tillbaka till oss. Vi har ett tjugotal pensionärer som kommer varje dag för att äta lunch. Det är de nöjda kunderna som driver oss, berättar Hanna.


Vislanda Wärdshus har funnits under en lång tid och därav blivit en viktig del för invånarna i byn. Många kunder som bor i närheten är väldigt hjälpsamma och är mer än glada att kunna vara behjälpliga med skötsel av såväl trädgård som byggnad.


– Det är många som är måna om att behålla det här huset. Det är viktigt att den får finnas kvar, då den fyller en viktig funktion och är en betydelsefull plats för byns invånare och företagare, säger Hanna.




Idag har företaget utökat sin lunchbuffé med tre asiatiska rätter som serveras som alternativ utöver den svenska husmanskosten. Vislanda Wärdshus har även öppnat upp brunch på lördagar där de serverar allt från kall mat, varmrätter till desserter. 


– Vislanda är ett litet samhälle med få sammankomstpunkter. Brunch såg vi som en fin utveckling för vänner och familj att umgås på medan de njuter av en lyxig måltid tillsammans, berättar Hanna.


De planerar även att utöka restaurangens öppettider för möjlighet till middagsgäster att njuta av restaurangens kvällsmeny.


–Vi har fått mycket bra respons på vår utökning och detta motiverar oss till att utveckla verksamheten ännu mer, avslutar ägarna glatt.





2021-10-08
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies