EM_savouroutdoor_03
3 min lästid

Mat och naturupplevelser i fokus

Savour Outdoor i Söderhamn erbjuder upplevelser utöver det vanliga. Här får deltagarna ta del av härliga naturupplevelser och njuta av god mat lagad av egen kock. – Deltagarna kan njuta av stunden, både vad det gäller maten och själva resan. Här kan människor umgås och ha roligt, säger Per Elmefors.

Att komma ut i skog och natur, bort från stadens brus för en stund, är för många en upplevelse och chans till en stunds rekreation. Det nystartade företaget Savour Outdoor i Söderhamn erbjuder resor och utflykter, där mat och naturupplevelser står i fokus


– Det kan handla om en utflykt på några timmar eller några dygn, beroende på vad man vill se och uppleva. Kanske är man ett gäng som vill åka ut med kajak i Söderhamns skärgård, göra en resa till Järvsö, Hudiksvall eller åka på en lite längre motorcykeltur. Det finns många som kanske vill komma ut i naturen men inte vet hur de ska ta sig ut och som inte vill fixa maten själva. Konceptet anpassas efter vad kunderna vill ha. Jag kan till exempel följa med på en kajaktur eller stanna kvar, medan de andra ger sig ut på en tur, och förbereda maten tills de är tillbaka, säger ägaren Per Elmefors som också är kock. 




Savour Outdoor vänder sig till både privatpersoner och företag i mindre grupper. Här vill man ge alla chansen att ta sig ut under en avkopplade tur och bara umgås och njuta av god mat. 


Naturupplevelser året om 

Per växte upp i Stockholm men fick redan tidigt kontakt med naturen, då han ofta var i skogen med sina föräldrar och blev sjöscout som sjuåring. Redan tidigt väcktes också ett matintresse, vilket ledde till att han sökte in på ett kockgymnasium i Stockholm. I lumpen blev han kock på ett fartyg inom flottan. Åren som följde jobbade han på många stora och välkända restauranger i Stockholm, bland annat Stadshuskällaren, där de tog bokningar och lagade rätter från tidigare års nobelmiddagar, ibland så långt tillbaka som från 60-talet. Under tio år jobbade han också som sushikock på ett ställe på Östermalm, där han fick lära sig matlagningskonsten av den japanske ägaren. Hans meritlista inom matlagning är både lång och imponerande. 




Efter många år i Stockholm träffade han dock kärleken och flyttade till Gävle och sedan vidare till Söderhamn 2010. Under åren har Per också varit träningsledare inom kampsport och intresset att se människor utvecklas tillsammans med hans passion för matlagning och friluftsliv ledde till att han startade Savour Outdoor. 


Idag driver han också anrika fd Rådhuskonditoriet i Söderhamn och tanken är att han nu ska kombinera dessa två verksamheter. Under maj 2022 kommer Per att ta emot de första bokningarna och tanken är att börja lokalt i Hälsingland, för att sedan utöka det geografiska området utefter efterfrågan. Tanken är att samarbeta med andra lokala aktörer för t ex kajakuthyrning, båttaxi och övernattning för att kunna erbjuda ett helhetspaket till den som vill på utflykt. För de som vill söka sig ut i naturen även vintertid, för att till exempel pimpla, kommer det att även finnas möjlighet till det, då Pers plan är att erbjuda naturupplevelser med mat året om.

2022-06-02
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies