201057 FT3201057 FT4201057 FT2201057 FT5

Med passion för tatueringskonsten

Ägarna till Ferlingo Tattoo som både har en stor erfarenhet av tatueringskonsten och drivit studio i flera länder har precis öppnat i Vara. – Det blir väldigt personligt i en mindre stad och vi känner att det finns en fin gemenskap här. Vi har dessutom hittat en fin lokal i ett bra läge, säger Martin Delfino.

Martin Delfino och Kalina Toneff har minst sagt en stor passion för tatueringskonsten. Paret har arbetat i flera länder och har även haft tatueringsstudio i Grekland under fyra säsonger. När de köpte hus i Sverige öppnade de studio i Falköping som de drev under elva år.


Redan när Kalina var femton år fick hon kontakt med branschen för första gången.


      – Jag har alltid varit intresserad av det här yrket. Några kusiner till mig var tatuerare och jag var otroligt fascinerad. Jag tatuerade mig för första gången som fjortonåring och började jobba i studio året efter, säger Kalina.


Martins intresse vaknade till liv under tonåren och under åren har det utvecklats allt mer.

Deras intresse för tatueringar har verkligen spridit sig då flera av deras familjemedlemmar valt att smycka sig med konsten.


      – Min pappa gjorde sin första tatuering när han var sextio år och gjorde ytterligare en när han fyllde sjuttio. Även Martins mamma har tatueringar, säger Kalina.


Både Martin och Kalina är överens om att det roligaste med tatueringar är att det inte finns några regler och det är helt upp till kunden vad de vill tatuera. I de allra flesta fall hjälper de kunden att utforma en bild efter önskemål som sedan blir tatuering men det händer också att kunden har en färdig bild med sig till studion, som de avbildar. De som kommer till studion kommer till största del från andra orter.


      – Ryktet sprids från mun till mun. Ofta kommer det en person hit för en tatuering och därefter kommer deras familjemedlemmar, vänner eller släktingar. Det är många olika slags kunder som kommer in och det är så otroligt kul, säger Kalina.


Kalina berättar att de flesta som kommer hit för första gången väljer att göra något mindre motiv men att de flesta kommer tillbaka för att komplettera eller bygga på den för att få en större tatuering.


      – Vi vet att det är så men att rekommendera kunderna att göra någon annat än de vill ha, är inte heller bra. Vi har ett serviceyrke och är alltid noga med att lyssna på kunderna.


Hur lång tid en tatuering tar att göra skiljer sig mycket beroende på storlek, skuggningar och så vidare. Medan en mindre tatuering tar ett par timmar kan en hel ryggtavla ta uppåt femtio timmar totalt.


Kalina utför även kosmetiska tatueringar, då människor som har glesa eller väldigt ljusa ögonbryn kan förstärka dem eller de som helt saknar ögonbryn kan få ett nytt uttryck med hjälp av tatuerade.


      – Det här betyder mycket för människor som inte har några ögonbryn, det blir en stor skillnad för dem. Att tatuera är dessutom ett hållbart alternativ. Jag sätter också alltid upp en återbesökstid för alla som varit här och ser om det behöver bättras på efter en tid. Hur länge det håller är individuellt och beror bland annat på hur mycket man utsätter sig för sol, säger Kalina.


Som tatuerare har man möjlighet att jobba vart som helst i världen men nu har de valt att slå sig ner på ett perfekt läge på huvudgatan i Vara. 


      – Nu hoppas vi att vi blir kvar här och har kul under de kommande åren. Vi älskar verkligen att tatuera, avslutar Martin.Läs mer...

2020-01-24 09:30

204106_01

Effektivisera lönehanteringen med en redovisningsbyrå

Artikel Genom att anlita en fristående lönekonsult sparar företagen tid och kan dessutom effektivisera arbetet genom rätt expertis. Med stort kunnande, lång erfarenhet och ett brinnande intresse hjälper Malin...
202039_01

Etablerad legotillverkare på frammarsch

Artikel Ljungby CNC Teknik erbjuder sina kunder alltifrån enstyckestillverkning och prototyper till större serier och verktyg, allt av svarvade och frästa detaljer. Med lång erfarenhet som legotillverkare till...
  • Ferlingo Tattoo
  • 0704607852 / 0736551701
  • Bangatan 16, 521 43 Falköping
  Cecilia5

  Cecilias Hed Malmström

  Sveriges första kvinna på sydpolen.

  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

  Professionell hudvård online

  _webb_BI1

  Caia cosmetics

  Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics.

  Arkiv

  © 2020, Enterprise Magazine