Dela artikel

Motorservice med originalkvalitet

Under sommaren är det båtarna som renoveras, under hösten lämnas skotrarna in. På Simo Motorrenoveringar har allt sin gilla gång och de olika årstiderna bjuder på sina olika specialiteter. När det inte är båtar och skotrar som tar upp tiden, renoveras motorer av allehanda slag.

– Vi försöker hålla schyssta priser jämfört med originalhandlare och verkstäder, men givetvis utan att tumma på kvalitet och utförande. Det är intresset som avgör. Visst är utbildning viktigt men brinner man för sitt yrke kan man komma hur långt som helst, säger Christer Blom på Simo Motorrenoveringar.
Han har 21 år i branschen att blicka tillbaka på. Tillsammans med kollegan Micke tog Christer över ägarskapet i Simo Motorrenoveringar för sex år sedan. Båda började arbeta i branschen som tonåringar och det har aldrig varit någon tvekan om att det är just detta de vill syssla med.
– Vår största kundgrupp är andra bilverkstäder här i Östersundsregionen. Inte sällan utför vi reparationer på uppdrag av märkesverkstäder. Då servar vi deras kunders bilar, och resultatet lever alltid upp till originalkvaliteten.
De närmaste åren har man som ambition att utöka skoterverksamheten och försäljningen av de reservdelar som hör därtill. För utöver arbeten och service av alla slags motorer, på exempelvis traktorer, MC och lastbilar, säljer de både bil- och skoterdelar.
– Givetvis är vi också anslutna till Motorrenoverarnas branschorganisation Mo–Re.

2013-08-27