155064 VO
155064 VO0
155064 VO1
155064 VO
155064 VO0
155064 VO1

När vinet inte får vara slätstruket

Rätt vin vid rätt tillfälle tillför otvivelaktigt livet den där extra dimensionen som vi alla behöver då och då. Det är vinimportören Vinoliv medvetna om och det är också det som driver dem i jakten på högkvalitativa viner, främst från unika och lite mindre italienska vinproducenter.

Vinoliv förser både Systembolaget och restauranger med vin och vill vara ett komplement till dem som dominerar marknaden. Portföljen består av viner i mellan- och högprissegmentet och importören tror på samarbete med producenter som ser vinproduktion som ett hantverk.
   – Det får inte vara slätstruket. Även om det är enkla viner får det inte bli slätstruket, säger Janos Pataky som driver Vinoliv tillsammans med Tom Klingsäter.


Denna övertygelse genomsyrar även verksamheten Dina Vingårdar – en vinklubb utöver det vanliga som drivs parallellt med Vinoliv. Här ägnar man sig bland annat åt resor till olika vingårdar, perfekta upplevelser för den vinintresserade och en närmast terapeutisk expedition för den stressade storstadsbon.

De mindre vingårdarna bär på arv som går tillbaka flera generationer och är fjärran den industriella vinproduktionen. Här lever man sida vid sida med odlingarna och skapar vin som sticker ut. Vinoliv får kvitto på att deras tro delas av fler. Deras kunder tilltalas av att ett vin från Barolo inte smakar som ett från Campania. Att modifiera vin till de svenska smaklökarna urvattnar bara ett mångfacetterat utbud.
   – Vi väljer bara viner som vi själva kan ställa oss bakom. Jag tror att det är en förutsättning när man är så små som vi är, säger Tom Klingsäter.


Nu strävar Vinoliv efter samarbeten i Italiens samtliga vinregioner och även efter att kunna leverera billigare vin med bibehållen kvalitet. Det finns mål och mening i färden och vägen dit är ett sant nöje för företaget.

2015-08-26
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies