Mercedes Murat
Konstnären som balanserar känslofylld konst med hårt fysiskt arbete.
Vinoliv förser både Systembolaget och restauranger med vin och vill vara ett komplement till dem som dominerar marknaden. Portföljen består av viner i mellan- och högprissegmentet och importören tror på samarbete med producenter som ser vinproduktion som ett hantverk.
– Det får inte vara slätstruket. Även om det är enkla viner får det inte bli slätstruket, säger Janos Pataky som driver Vinoliv tillsammans med Tom Klingsäter.
Denna övertygelse genomsyrar även verksamheten Dina Vingårdar – en vinklubb utöver det vanliga som drivs parallellt med Vinoliv. Här ägnar man sig bland annat åt resor till olika vingårdar, perfekta upplevelser för den vinintresserade och en närmast terapeutisk expedition för den stressade storstadsbon.
De mindre vingårdarna bär på arv som går tillbaka flera generationer och är fjärran den industriella vinproduktionen. Här lever man sida vid sida med odlingarna och skapar vin som sticker ut. Vinoliv får kvitto på att deras tro delas av fler. Deras kunder tilltalas av att ett vin från Barolo inte smakar som ett från Campania. Att modifiera vin till de svenska smaklökarna urvattnar bara ett mångfacetterat utbud.
– Vi väljer bara viner som vi själva kan ställa oss bakom. Jag tror att det är en förutsättning när man är så små som vi är, säger Tom Klingsäter.
Nu strävar Vinoliv efter samarbeten i Italiens samtliga vinregioner och även efter att kunna leverera billigare vin med bibehållen kvalitet. Det finns mål och mening i färden och vägen dit är ett sant nöje för företaget.
Sponsrade artiklar
Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.