Kennedy Demir & Rita, som är grundare av Alberts Restaurang, växte praktiskt taget upp i en restaurang.
- Sedan barnsben så har familjen drivit restaurang berättar den rutinerade och självlärde kocken Kennedy.
Tidigare så ägde hans familj Västerås äldsta restaurang och väl där började Kennedys intresse för matlagning snabbt ta fart då han där fick äran att arbeta bredvid de stora kockarna. Men restaurangens miljö föll inte Kennedy i smaken då det kändes det som en fabrik där allt bara rullade vidare på samma gamla sätt.
För sexton år sedan så tog Kennedy och hans far över den gamla men fortfarande väl omtyckta restaurangen i Västerås. I sin tur så tog Kennedy & Rita själv över restaurangen två år senare på ett villkor.
- Jag skulle få göra precis som jag ville utan någon input från min pappa om hur jag skulle sköta stället. Rätt målgrupp skulle nås med närproducerad, lokal mat på den helt nya menyn fortsätter Kennedy.
Totalrenoveringen av restaurangen satte igång. Det var ingen tvekan om att han var fast inställd på att helt ändra miljön och känslan i lokalen för att locka in gästerna av den rätta målgruppen. Även inriktningen på maten ställdes om från grunden.
- Vi storsatsar på närproducerat kött som är handplockat för den bästa kvaliteten. Vi vill sponsra våra egna bönder och företag inom Sveriges gränser. För oss är det viktigt att pengarna och jobben finns kvar här i Sverige och inte är utspridda över hela världen förklarar Kennedy.
Hos Alberts Restaurang hanteras köttet på plats av skicklig kökspersonal för att säkerställa den goda kvaliteten och smaken. Här erbjuds allt från hängmörat kött, entrecote, ryggbiff till T-bone steak.
- Så fort vi har styckat köttet så vakuumpaketeras den direkt, på så sätt blir den mör och fin och man håller bort bakterierna säger Kennedy.
Tack vare deras egna rökmaskin med kraftfulla fläktar som enkelt får bort röklukten så kan de röka sitt kött på plats. Alberts Restaurang röker idag även kött åt stora restauranger inne i city. Fisken och de handskalade räkorna kommer från en lokal fiskhandlare. Brödet till hamburgarna bakas av Kennedys bror på hans eget företag. Pizzorna som finns på menyn är lyxiga och tillverkas kärleksfullt med utvalda ostar, äkta italiensk salami, tomatsås, färskt kött och färska grönsaker. De producerar till och med pizzakartongerna själva här i Sverige av ett hållbart och naturligt material.
- De klassiska bruna pizzakartongerna som man får sin pizza i på de flesta pizzeriorna och restaurangerna tillverkas med en liten mängd diesel för att de ska hållas ihop bättre förklarar Kennedy.
Dagens kunder söker kvalitet och på Alberts Restaurang ska du som gäst kunna känna det i maträtterna som serveras. Något som har slagit stort är Alberts Restaurangs egna webbshop där de säljer sina helt egna produkter. Under julen så har exempelvis deras egenrökta julskinka, rökta prinskorvar samt rökta köttbullar blivit väldigt populärt.
- Vår ambition är att öppna en ny lokal i city och för att på så sätt börja konkurrera med de stora namnen, med en väl nyanserad meny med ett stort fokus på kött och fisk avslutar kocken Kennedy.