Företaget firar 40-årsjubileum i år. Företaget startade 1978 som leverantör av utrustning till bagerier och har utvecklats till ett av de starkare namnen vad gäller entreprenad för hotell-, restaurang-, café- och bageribranschen.
– Du kommer med din affärsidé och vi hjälper till att förverkliga den, säger Stefan Gyllencreutz, en av delägarna i Panea. Vi har nischat oss i att ta hand om helheten. Från scratch. Vi hjälper dig med planering av projektet, verifierar att du har ett bra läge och ser över ditt kontrakt från fastighetsägaren. Du får support med arkitektur, ritningar, bygglov och tillstånd. Det är ofta en utdragen process att komma igång och en utmaning att hålla ihop alla delarna. Vi har erfarenheten som krävs för att sätta rätt person på rätt plats, från arkitekt till bygg och slutfinish.
I dag arbetar företaget i stor utsträckning med kedjor, och som referensprojekt kan de presentera exempelvis Grand Hotel, Wienerkonditoriet, Sushi Yama och Urban Deli, Sickla och Marcellerian, Torsplan i Stockholm. Panea arbetar med kunder i hela Norden.

– Det är klart vi följer våra kunder när de expanderar, även om Sverige är den marknad vi har i fokus. Många av våra kunder kommer via rekommendationer. Vi har långsiktiga relationer med kunderna, vilket vi ser som otroligt viktigt, berättar Stefan. Våra leveranser är säkra vad gäller att hålla både tiderna och ekonomin, vilket givetvis är en konsekvens av välrenommerade samarbetspartner och leverantörer med samma höga kvalitet och servicegrad som Panea själva eftersträvar. I och med att vi projekterar, och samlar alla inblandade leverantörer och aktörer under vårt tak så blir det lättare för kunden att ha kontroll över skeendet. Vi samarbetar tätt med dig som kund. Det är din idé som vi ska förverkliga.
Stefan avrundar:
– Vi vill skapa de bästa förutsättningarna som krävs för din verksamhet. I helheten märks detaljerna. Kom till oss med en tom lokal, så förverkligar vi dina drömmar och dina visioner!