Carolina Gynning
Under ytan av en passionerad och strukturerad entreprenör.
Phi Kul Thai är en nyöppnad satsning belägen på Nynäsvägen i Stockholm. Här kan man få äkta thai eller en mer försvenskad variant för den som hellre vill ha det. På menyn finns olika wokrätter och grytor som utgår från thailändska smaker med kokos och chili.
– Jag gör min egen chilipasta och det är en av hemligheterna bakom den rätta känslan i maten. Det är inte alla restauranger som har äkta vara, men jag har jobbat med matlagning även i Thailand och det är därför det blir perfekt, säger Duean.
Grönsakerna köps in nya varje dag för att råvarorna alltid ska vara helt färska och framgångarna har inte låtit vänta på sig. Duean ler när hon pratar om den flygande starten där det kom så mycket gäster att det först var svårt att hinna med.
Som ett extra tillägg i verksamheten har Duean också kurser i matlagning med thaimat. Redan innan restaurangen öppnade hade hon kurser som snabbt blev populära. Hennes milda, klingande skratt kommer fram mellan meningarna när hon berättar om det.
– Det finns en del thai som går att köpa färdigt i mataffärerna, men de är inte goda och dessutom är de fulla med konserveringsmedel och kemikalier. Thaimat är egentligen väldigt nyttig mat och det ska vara så välgjort att man med gått samvete kan ta två gånger, avslutar hon.
Sponsrade artiklar
Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.