EM_folkraceshop_03

Prisvärda och kvalitativa delar för bilen

Med ett stort driv och en passion för folkrace och försäljning av reservdelar och verktyg har Stefan Ekblom startat Folkraceshop i Örebro. Företaget har vuxit under åren och fått kunder i många av världens hörn.
– Jag tycker att det är otroligt kul att driva det här. Det är något jag verkligen brinner för, säger Stefan.

Hos Folkraceshop råder en hög servicekänsla, stor kunskap och personlig känsla. Här finns också ett gediget engagemang att alltid leverera med kvalitet, trots att de håller en låg prissättning. 


– Vi kan definitivt konkurrera när det gäller priserna i butiksvärlden, men även med stora sajter i andra länder, säger Stefan Ekblom som är Folkraceshopens grundare.


Stefan som har en lång bakgrund av att köra folkrace fick 2004 idén om att börja sälja däck och reservdelar till dessa bilar. En idé som började som något litet men med tiden minst sagt vuxit. 


– Det fanns ingen i Örebro som sålde såna artiklar, så tänkte därför att jag kunde börja med det. Jag jobbade inom databranschen och tänkte ha detta som en liten sidoverksamhet, så därför började jag i liten skala och hade försäljning hemma i garaget. 


Under åren tog han in allt fler artiklar och 2017 hade han vuxit ur garaget och har sedan dess bytt lokal ett par gånger för att utöka ytorna. Idag är butiken belägen i en lokal på 300 kvadrat och han har även två anställda, hans flickvän Rebecca och hennes syster. Reservdelar till Volvo 

Med tiden har han också breddat sig från enbart artiklar inom folkracebilar till reserv- och slitdelar till vanliga bilar. 


– Jag började handla från fler leverantörer och då hittade jag mycket delar till vanliga bilar, som bromsar och framvagnsdelar.


Delarna köper han till största del in från många europeiska länder och idag har de cirka 3 500 artiklar i sitt lager, som passar för olika bilmodeller och märken.


– Vi säljer av det mesta men vi har mycket delar till Volvo som är tillverkad mellan 70- och 90-talet.


Slit- och reservdelar till A-traktorer 

De har också nyligen tagit in verktyg i sortimentet, som den privata bilmekaren kan använda sig av.


– Det är många som har äldre bilar som de inte lämnar in på verkstad, då det blir för dyrt. Verktygen är något som jag tycker är kul och ligger mig varmt om hjärtat. 


Stefan berättar att något som ständigt växer är intresset av A-traktorer, då personbilar byggs om och registreras som traktor. 


– Det kom nya regler i juli, så nu får man bygga om vilken bil som helst som har automatlåda och det är en marknad som verkligen har vuxit. Vi säljer mycket slitdelar och reservdelar eftersom de ofta har gått långt när de byggs om.
”I januari gjorde vi den högsta försäljningen i företagets historia”
Webbförsäljning

Företagets webbförsäljning är en stor del av verksamhetens intäkter, då de säljer till kunder i hela världen.


– Vi säljer bland annat mycket till Finland och får beställningar därifrån i stort sett varje vecka. Uppåt 90% av omsättningen kommer från webbförsäljningen idag, det har ökat mycket. I januari gjorde vi den högsta försäljningen i företagets historia, så det är jättekul.


De har också öppnat två parallella shoppar, Saabshop.se som bara säljer saab-delar och Bilverktyg där de marknadsför sina verktyg. 


– Jag har gjort dessa själva och det är något jag verkligen tycker om.


Till butiken hittar ständigt nya kunder, då det goda ryktet har spridit sig från befintliga. Stefan och hans anställda är verkligen riktiga eldsjälar och brinner för att hjälpa kunderna till den bästa lösningen. 


– Vi säljer aldrig för att bara sälja för tillfället, utan vill att kunden ska bli nöjd, då kommer de tillbaka, avslutar Stefan. 

Läs mer...

2021-03-19

Webbshop
Em_Gigs for her_02

Vägen till jämställdhet och inkludering går genom ett sunt ledarskap

Artikel Gigs for her AB hjälper företag att sätta sin plattform för jämställdhet och inkludering, Genom att ge företag stöd i organisationsutveckling och genom att göra jämställda och inkluderande rekryteringar...
EM_alltibygg_07

Byggfirma som kan sköta hela byggprocessen

Artikel Hos Allt i 1 Bygg Huskvarna AB får kunderna en bekväm lösning för sitt byggprojekt. Här får de hjälp med alltifrån bygglovshandlingar och ritningar till uppförande med totalentreprenad.
  • Folkraceshop

EM_marcus-aujalay_02

Markus Aujalay

Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

EM_peter-svensson_05

Fotar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom Skincity

Annica Forsgren Kjellman ligger bakom skönhetsimperiet Skincity – professionell hudvård online.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine