tea-tree-essential-oil

Problem med hud och hårbotten?

Alla har vi inte turen att födas med perfekt hy utan de allra flesta av oss måste ta hjälp av diverse produkter. Lyckligtvis finns en uppsjö av olika hudvårdsprodukter på marknaden men ibland kan det svåra vara att hitta de produkter som fungerar perfekt för dig. Här kommer några tips och saker att tänka på för dig som har allmänna problem med hud och hårbotten.


Talgkörtlar – en bov i dramat

Talgkörtlar finns på hela kroppen men i hårbotten är de mer frekvent förekommande. Talgkörtlarna ser till att hårbotten hålls vattentät och skyddar huden från att torka ut och bli spröd. 


Orsaker och symptom

Om du tvättar håret alltför ofta leder det till torr hårbotten som kliar och irriterar. Det finns även många andra orsaker som kan leda till torr hårbotten såsom:

 • för starkt schampo
 • högt eller lågt blodtryck
 • diabetes
 • lever och njursjukdomar
 • astma
 • eksem och allergier
 • vissa typer av mediciner
 • vitaminbrist
 • dåliga kostvanor
 • lågt vattenintag

Förebygg istället för att behandla

Undvik att tvätta håret var dag. Investera i milt schampo och balsam utan kemikalier. Det är även bra om både schampo och balsam innehåller tea tree oil, oljan bekämpar bakterier och andra mikroorganismer som bidrar till irritationer i hårbotten. 


Ett stort utbud av tree oil finns att hitta på australian-bodycare.se – en onlineshop som har ett enormt utbud av olika produkter alla baserat på denna olja. Produkterna är testade och lindrar effektivt generella problem med huden och hårbotten.


Slätraka utan röda prickar?

Föredrar du en slät stil och intimrakar dig ofta? De röda prickarna uppstår av ett slags inflammationstillstånd i porer och hårsäckar. Detta kan uppstå överallt på huden men framför allt i intima områden då det är extra utsatta för bakterier. 


Guide för slätrakning utan röda prickar

 • Tvätta dig ren med varmt vatten och en tvål avsedd för intima områden. 
 • Trimma med sax vid behov.
 • Bra ljus och en vass rakhyvel.
 • Använd rakgel och låt den verka en minut innan du rakar. 
 • Strama ut huden och raka i samma riktning dina hår växer.
 • Skölj grundligt och tvätta bort alla produktrester.
 • Applicera en kräm avsedd för intim områden, gärna med tea tree oil.

Behandling av röda prickar

Det allra bästa du kan göra är att låta din hy vila i minst en vecka. Dvs ingen mer rakning under denna tiden. Håll området rent och använd en mjukgörande intimsalva, gärna med tea tree oil för att bekämpa bakterierna. 


Lider du av finnar i ansiktet?

Finnar kan vara både generande och besvärande. Då finnar uppstår av en överproduktion av hormoner uppstår de oftast i tonåren, men även vuxna lider av finnar. Det finns tyvärr ingen mirakelkur för att bli av med finnar utan du behöver tålamod och bra produkter. 


Rengör din hud

Det är viktigt att du rengör din hud morgon och kväll med en skonsam produkt. Överflödigt fett måste avlägsnas från din hud men även bakterier måste elimineras. Använd därför en produkt med tea tree oil som är en naturlig bakteriedödare. 


Applicera näringsrik ansiktskräm

Om du undviker att använda ansiktskräm finns det en risk att din hud torkar ut och då producerar än mer talg (hudfett). Investera i en ansiktskräm speciellt framtagen för dig med finnig och oren hy. Huden har behov av återfuktning. 


Sponsrat innehåll

Läs mer...

2021-04-09

Em_Gigs for her_02

Vägen till jämställdhet och inkludering går genom ett sunt ledarskap

Artikel Gigs for her AB hjälper företag att sätta sin plattform för jämställdhet och inkludering, Genom att ge företag stöd i organisationsutveckling och genom att göra jämställda och inkluderande rekryteringar...
EM_B&K Lots och Transport AB_02

Bemanningsföretag med mycket kunskap

Artikel Med lång erfarenhet av lots och transport förser B&K Lots och Transport AB företag runt om i Sverige med yrkeschaufförer. Med stor noggrannhet matchar de rätt person med rätt uppdrag och har genom åren...
EM_marcus-aujalay_02

Markus Aujalay

Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

EM_andrea_brandstrom_01

Andréa Brändström

Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan.

Arkiv