qred_emil-sunvisson

Qred var uppstickaren som blev störst inom företagslån

Behöver du anställa mer personal eller investera i att utveckla företaget? Småföretagare står ofta inför olika typer av utmaningar, varav en kan vara möjligheten att beviljas lån. Kanske behöver man snabbt få verksamheten på fötter eller investera i en ny maskin. Oavsett kan det vara både tidskrävande och direkt omöjligt att beviljas lån på en av våra storbanker. Qred och algoritmen fungerar som länken mellan kunderna och banken, och gör mindre lån möjliga!

När entreprenören Emil Sunvisson grundade Qred tillsammans med ytterligare två kollegor, var det hans egna erfarenheter som låg till grund för idén. Han ansökte om lån och nekades men gav dock inte upp. Idag vet Emil att småföretagarens verklighet ofta består av veckor eller månaders väntan, för att slutligen få beskedet att den mindre begärda summan inte beviljas av banken. Det är drömmar, förutsättningar och ambitioner som går förlorade.


– Det finns över en miljon småföretagare i Sverige, men av alla lån som bankerna beviljar står lån till småföretag för mindre än 1 procent. Har man inte någon form av säkerhet som till exempel fastigheter, är det otroligt svårt att få hjälp av bankerna och man hamnar helt utanför marknaden.


– Behovet av en annan form av utlåning var, är och kommer att fortsätta att vara mycket stort, säger Emil Sunvisson, vd på Qred.


Med en egen algoritm har Qred automatiserat en annars traditionellt kostsam, ineffektiv och tidskrävande process. Fullt fokus kan läggas på kunden. 


– Vi har satsat enormt mycket på teknik, AI och användarvänlighet i en egenutvecklad plattform. Med digitaliserade processer som kan automatisera och förenkla handläggarnas arbete, blir situationen helt annorlunda än hos bankerna. Kunden får en bättre och snabbare service, till ett lägre pris samtidigt som vi kan hantera fler ärenden och fokusera på rätt insatser. Oavsett om kunden beviljas ett lån eller inte, får man ett besked inom en timme.


Du kan ansöka om ett lån dygnet runt, via mobil eller dator. De automatiserade processerna ger Qred snabbt en uppfattning om din finansiella situation, samt riskerna och möjligheterna med lånet. Att få en bra förståelse för kunden är viktigt, menar Emil, även om processen är smidig, enkel och snabb.


– Det kostar inget att komma igång, du har alltid samma månadsavgift och ingen bindningstid. När du som småföretagare behöver ett tillfälligt tillskott av pengar, då ska möjligheten finnas där.


– När du har gjort din investering, betalat tillbaka och vill fortsätta att utveckla din verksamhet, då är du mer än välkommen att kontakta oss igen.


När Emil startade var det många omkring honom som tvivlade på hans idé. Idag, drygt fem år senare, har Qred förändrat marknaden. Bolaget finns i fem länder och har licens av Finansinspektionen att erbjuda olika betaltjänster. De har bidragit till att över femtusen nya jobb har bildats, utsetts till Sveriges snabbast växande företag av Financial Times och är en av de åtta snabbast växande företagen i Europa. Idag är företaget störst i Norden inom företagslån till småföretag.


– Sedan start har vi haft en fantastisk respons som vi är stolta över, och som driver oss i att fortsätta att utveckla plattformen och vår service ut mot kund. Sverige och världen är full av småföretagare som behöver hjälp med finansiering på ett enkelt, tryggt och schysst sätt. Vi tycker helt enkelt att de behöver Qred för den samhällsnytta som de bidrar till, avslutar Emil.

Läs mer...

2021-02-25

EM_FP_entreprenad_03

Entreprenadtjänster med bredd i Markaryd

Artikel Med flexibla maskiner och lång erfarenhet kan FP Mark och Entreprenad förse sina kunder med såväl små som stora uppdrag inom mark och entreprenad. – Jag kan utföra det mesta och det finns nog inget inom...
EM_hundarnas hus_03

Hunddagis i trygg miljö

Artikel På Hundarnas Hus får hundarna vistas i en lugn miljö, samtidigt som de tas om hand av personal med mycket kunskap. Här finns förutom hunddagiset även en butik med foder och tillbehör, hundtrimning och...
  • QRED AB
  • Tel: 020-150 333
6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

EM_peter-svensson_05

Peter Svenson fotograferar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

Arkiv