203053_01203053_02203053_03

Rekrytering med erfarenhet, bredd och engagemang!

Allt fler företag anlitar idag extern hjälp vid rekrytering, då det är en tidskrävande och mycket viktig process. Att hitta rätt kandidat och personal kräver tid, förståelse och stor kännedom inom aktuell bransch. Kristina Hjertonsson, VD och ägare till RekryteringsKonsulten Sverige AB arbetar med rekrytering i flertalet branscher, där hon med stort engagemang letar och matchar rätt kandidat med rätt företag.

– Tack vare lång erfarenhet av rekrytering är jag duktig på att sätta mig in i olika företag och dess organisation. Jag har genom åren utvecklat en bra känsla för att uppfatta, förstå och läsa av människor. Min ambition är att förenkla rekryteringsprocessen både för kunder och kandidater. Det är ett roligt och utmanande yrke där jag får möjlighet att träffa duktiga och drivna personer och företag, menar Kristina.

Kristina Hjertonsson som driver RekryteringsKonsulten arbetade i många år som anställd rekryterare och affärsområdeschef inom rekrytering innan hon startade sitt företag.


      –  Den största anledningen till att jag startade RekryteringsKonsulten var för att kunna anpassa rekryteringsprocesser efter mina kunders önskemål och förutsättningar. Kunder värdesätter och efterfrågar lyhördhet och en mer personlig kontakt och leverans. Jag tycker också att det är viktigt att man som kund enbart ska behöva betala för de delar av en process som man anser är viktiga. För min egen del skapar det ett nära och ärligt samarbete med en stor förståelse för tjänsten och kunden. 

I varje uppdrag har Kristina som mål att hitta de absolut bästa kandidaterna på marknaden. 


      – Idag handlar mycket av mitt arbete om att hitta, kontakta och attrahera duktiga kandidater till en tjänst och ett företag. Det är kandidaternas marknad och jag har ett stort ansvar i att sälja in och visa varför just min uppdragsgivare är den mest attraktiva arbetsgivaren. Jag arbetar framförallt med professionella nätverk, med externa och interna databaser samt flerkanalsannonsering för att hitta rätt kandidat.

 

Kristina är noggrann med att vårda, inte bara relationen till sina kunder, utan även till de kandidater hon kommer i kontakt med. Alla kandidater som söker en tjänst via RekryteringsKonsulten får alltid ett svar om de är vidare i processen eller inte samt personlig återkoppling efter en intervju.


      – Tyvärr hör man ofta från kandidater att det är vanligt med utebliven feedback och återkoppling. Jag tycker verkligen att man som rekryterare kan ta sig tiden att faktiskt hjälpa någon vidare genom tips och en ärlig respons.


RekryteringsKonsultens kunder är alltifrån stora företag som butikskedjor och fastighetsbolag till små företag inom olika branscher. De flesta nya kunder och uppdrag kommer till största del på rekommendation från andra. 


      – Det är smickrande såklart, då det visar på att jag gör ett bra jobb.


Idag har RekryteringsKonsulten framförallt kunder i Stockholm med omnejd men ser gärna uppdrag från nya företag runt om i landet. RekryteringsKonsultens vision är att växa i lagom takt samt utöka verksamheten till nya orter och bli en välkänd och omtyckt aktör på marknaden. Men då Kristina alltid vill behålla den personliga kontakten med kandidater och kunder vill hon inte att företaget blir för stort. 


      – Min styrka är att jag har en nära och fin kontakt med de som är inblandade i mina rekryteringsprocesser och det vill jag aldrig tumma på, avslutar Kristina.  Läs mer...

2020-05-15 11:45

Kontakta mig
204026_02

Med Microcement kan dina kreativa idéer bli verkliga

Artikel Vi har aldrig tidigare renoverat hemmet så mycket som vi gör idag. Köket, badrummet, vardagsrummet - en del eftersträvar en ljus och sofistikerad känsla, medan andra ett mer rustikt och naturnära uttryck....
204070_01

Förvaringslösningar med alla möjligheter

Artikel Hos Hyllteknik tillverkas förvaringslösningar för alla branscher. Med ett gediget produktsortiment och kundunika produkter kan de skapa lösningar för alla miljöer och behov. – Vi kan förverkliga era drömmar...
  • REKRYTERINGS

    KONSULTEN
  • 0703-92 16 00
Spår-bild

Podcasten Spår

Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

__ProgrammeraMera2016KarinNygards2

Digitalisera skolan

Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

Cecilia5

Cecilias Hed Malmström

Sveriges första kvinna på sydpolen.

Arkiv