EM_RestaurangSverre_01
3 min lästid

Restaurang Sverre, en liten pärla i Uppsala

Kostas Sapounas, ägaren av den familjära restaurangen Restaurang Sverre i Uppsala, erbjuder sina gäster en perfekt blandning av nordiska smaker i en avslappnad och prestigelös miljö. Här satsar man på att hitta bra recept och kreativa tekniker för att leverera rätter där säsongens bästa råvaror står i fokus.

Efter att ha förälskat sig i Sverige och i den nordiska matlagningen, har Kostas lyckats förena sin grekiska bakgrund med de lokala, nordiska smakerna och ingredienserna i sitt kök. I en avslappnad och prestigelös miljö serveras, med gedigen teknisk kunskap och kvalitetsmedvetenhet, utsökt mat till rimliga priser. Bakom denna välrenommerade restaurang står ägaren Kostas. Sedan han flyttade till Sverige har han arbetat på olika restauranger i Uppsala och Stockholm. 




2016 startade Kostas sin första restaurang tillsammans med några vänner. Sedan januari 2023 har han drivit Restaurang Sverre i Uppsala, en harmonisk plats som lockar kunder i alla åldrar. Syftet är att utveckla en speciell personlighet, skapa utsökta rätter med utmärkta kvalitetsingredienser och unika smaker.


- Jag har direktkontakt med nästan alla leverantörer, vilket ger mig möjlighet att hitta fina råvaror till bra priser utan att tumma på kvaliteten, säger Kostas. Jag fokuserar även mycket på hållbarhet och bra arbetsvillkor för min personal. Det lägger grunden för en framgångsrik verksamhet.


Närproducerad kvalité


Med världsläget och pandemin som bakgrund har priserna på råvaror gått upp, men det har också medfört en del fördelar. Allt fler väljer att fokusera på närodlat och lokala råvaror. Genom att köpa kött från Uppland och arbeta med svenska bönder som håller hög kvalitet på sina produkter, undviker Kostas mellanhänder och importerade varor. Hos Restaurang Sverre så hängmöras köttet på plats i deras egen köttkyl. Dessutom använder de talg istället för smör för att framhäva köttets smak. 




Utöver maten är restaurangens inredning inspirerad av skandinavisk design, och det finns fyrtio sittplatser samt en bar. Där serveras öl från det lokala bryggeriet Länna Bruk, spriter och alkoholfria drycker, samtliga från Norden, som är tänkta att passa bra med maten som serveras 

2023-05-10
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies