194088 EH1194088 EH2194088 EH3194088 EH4

Resultatinriktad hudvård

På Kungsholmen hittar man Emelie hudterapeut. Här utför Emelie hudvårdsbehandlingar med exklusiva hudvårdsprodukter som är anpassade efter varje individs behov.

Emelies resa som hudterapeut började när hon jobbade som receptionist på en hudklinik. Hon fick då upp ögonen för yrket och tyckte att det verkade spännande. Hon utbildade sig till SHR-auktoriserad samt Cidesco-certifierad hudterapeut och jobbade därefter både på hudvårdsklinik och SPA. Hon startade sedan sitt företag som hon idag har drivit i tre år, där hon kombinerar resultatinriktad hudvård med SPA-känsla. 


       – Jag brinner verkligen för det här yrket och här har jag lyckats kombinera det bästa från två världar. 


Emelie jobbar med resultatinriktad hudvård som ska ge ett hållbart resultat över lång tid. Det är många faktorer som spelar in när det kommer till vägen för en frisk och fin hy. Till exempel påverkas vår hud till stor del av inre faktorer, som av vad vi äter. 


        – Med mina behandlingar vill jag bygga upp en hud som klarar sig själv. Vi utsätter huden för många saker som vi inte borde, som att tvätta ansiktet med tvål, avgaser, föroreningar och dessutom äter vi kanske inte alltid så hälsosamt. Man ska också äta lite av allt och inte överkonsumera vissa livsmedel, även om det handlar om nyttiga saker. 

Emelie jobbar med eko certifierade och veganska produkter som Esse och Kerstin Florian, som innehåller prebiotika och probiotika för att stärka den microflora som naturligt finns i och på huden. När denna blir rubbad kan problem som acne och eksem uppstå. 


Emelie brukar rekommendera att om man får ett tillstånd i huden ska man försöka rätta till det så snart som möjligt då det annars kan ta längre tid att få bukt med det. 

När man väljer hudvårdsprodukter är det också viktigt att göra det med noggrannhet. 


       – Det finns otroligt mycket bra produkter på marknaden men om man inte väljer rätt för den hudtyp eller hudtillstånd man har alternativt kombinerar dem fel kan det uppstå problem. 

För att bygga upp en bra hud rekommenderar Emelie att man gör en analys hos en auktoriserad hudterapeut. Dels för att få reda på vilken hudtyp man egentligen har men också för att få reda på vilka tillstånd som finns i huden och vad man kan göra åt det. 


       – Tillstånden kan man jobba bort medan hudtypen är genetisk och produkterna väljer man efter hudtyp och i kombination med det tillstånd som man har. Det är också bra att göra flera besök efter att man börjat använda produkterna för att få ett hållbart resultat, då man ibland kan behöva justera dem.

Idag hyr hon in sig på en plats i en härlig lokal men drömmen och visionen om att en dag ha en egen salong finns där.


       – Det hade varit jättehäftigt, då skulle jag ha möjlighet att hjälpa ännu fler. Det är det roligaste med det här yrket, att göra människor så glada. 

Läs mer...

2019-09-23 13:45

Hemsida
203032_04

Snickarfirma med gedigen bredd

Artikel Med värdefulla och unika kunskaper har Karpenter vuxit till ett ovanligt brett företag inom byggbranschen. – Vi är nu ett företag som utför allt från vanligt snickeri med nybyggen och renoveringar till...
203036_01

Kvalitativa skönhetsbehandlingar för kvinnor och män

Artikel På Angela Nails & Beauty kan kunderna ta del av flera, olika sorters behandlingar. Här möts kunderna av en trevlig atmosfär, stort kunnande och serviceanda. – Vi är väldigt noggranna och duktiga på salongen...
  • Emelie hudterapeut
  • 070 43 41 900
  • C/O Sundhetskompaniet
    Kungsholmsgatan 40
    112 27 Stockholm
__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

Peter_webb3

Peter Svenson

Fotograferar världens kändisar

Arkiv

© 2020, Enterprise Magazine