EM_Ropo_01

Ropo Capital hanterar fakturans hela livscykel

Faktureringsprocessen är fortfarande traditionell och uppdelad i de två branscherna: informationslogistik och kredithantering, med stora tunga namn i respektive bransch. I Finland har Ropo Capital helt förändrat marknaden. När de nu kliver in på vår marknad och därigenom förändrar möjligheterna för alla svenska företag med stora faktureringsvolymer, tror de på en branschförändring. Ropo tar faktureringsprocessen in i en ny tidsålder!

Med en stark kultur att leverera vad man lovat, högt tekniskt kunnande och ett extremt utvecklingsdriv är Ropo på väg att förändra de två branscherna i Norden. Jonas Ramstedt, vd för Ropo Capital Sweden, har en lång internationell karriär från finansbranschen bakom sig, och klev in i bolaget med stor entusiasm. 


– Vi gör något unikt och det känns fantastiskt spännande. Många företag tampas med ineffektiva och långsamma faktureringsprocesser, manuella hanteringar, olika leverantörssystem och brist på överblick över kassaflödet. Att vi erbjuder en sammanhållen, automatiserad kedja som snabbar upp processen och synliggör kassaflödet i realtid, gör faktureringsprocessen både billigare och bättre, säger Jonas Ramstedt. 


Ropo, tidigare Trust Kapital, grundades i Finland för över tio år sedan. Med hjälp av olika förvärv längs vägen har bolaget växt och utvecklats till vad det är idag: ett ledande bolag i Finland inom faktura- och kravhantering, med över 170 miljoner transaktioner och där var sjätte faktura i hela landet administreras av dem. De senaste åren har inneburit över 500 procent i tillväxt.


– Våra kunder har i regel stora kundvolymer med mycket fakturor och vill bort från manuella hanteringar till förmån för automatisering. Vi är extremt välutvecklade tekniskt. Vi tar emot fakturan och distribuerar den i det format som kunden kommit överens om med slutkunden. Vi får betalningen och placerar den på kundens konto, hanterar uteblivna betalningar, påminnelsehantering samt inkassohantering. Värdekedjan är sammanhållen, flödena helt automatiserade (så långt det är möjligt och lämpligt) och via våra enkla och intuitiva verktyg kan kunden följa och överblicka processen i realtid, säger Jonas. 


Med Ropos faktureringsprocess reduceras kostnaden för administrativt och manuellt arbete. Faktureringen övergår i digitalt format, kassaflödet blir snabbare och upplevelsen för slutkunden blir bättre. 


– Tillsammans med kunden jobbar vi för att ständigt utveckla flödena så att så lite kapital som möjligt binds upp. Vi mäter också att slutkunden upplever flödet som enkelt och att det är enkelt att betala fakturan. Med vår hjälp ska kunden stärka och stödja sin relation till slutkunden, därför kan också processen anpassas till vad som passar kunden och slutkunden.

I hjärtat är Ropo ett teknikföretag med finsk rakhet, transparens och ärlighet som stomme.  


– Vi digitaliserar och automatiserar allt som är möjligt, vilket ger oss enorma konkurrensfördelar samtidigt som vi driver utvecklingen i branschen framåt. I bolaget finns också en oerhört stark utmanar- och vinnarkultur, där vi ständigt tänker nytt, utmanar det gamla och ser fram emot det nya. Vi är nya på den svenska marknaden, men räknar med att bli lika framgångsrika som i Finland. Sen kommer vi ta land för land och slutligen bli ledande i hela Norden, avslutar Jonas Ramstedt.

Läs mer...

2021-03-07

EM_Esn Sverige_01

Kvalitativa elinstallationer i Stockholm

Artikel Med stor noggrannhet utför Esn Sverige AB elinstallationer åt både privatpersoner och företag. Trots sin korta tid på marknaden har företaget blivit en omtyckt aktör med ett brett spann av kunder.
EM_hundarnas hus_03

Hunddagis i trygg miljö

Artikel På Hundarnas Hus får hundarna vistas i en lugn miljö, samtidigt som de tas om hand av personal med mycket kunskap. Här finns förutom hunddagiset även en butik med foder och tillbehör, hundtrimning och...
EM_mercedes.murat_04

Mercedes Murat

Konstnären som balanserar känslofylld konst med hårt fysiskt arbete.

EM_peter-svensson_05

Peter Svenson fotograferar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

_webb_BI1

Caia cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics.

Arkiv