På Avokado Salladsbar får man som kund välja och vraka och komponera ihop sin egen sallad. Här är urvalet stort och det finns något för alla smaker.
– Vill man till exempel ha kyckling i sin sallad så går det att välja bland flera olika sorters kryddningar, vilket är en populär detalj som uppskattas av gästerna. Det går också att få helt veganska eller vegetariska måltider på restaurangen. För de som har allergier är det inga problem att snickra ihop alternativ som passar de allra flesta, säger Berjan som tillsammans med sin man Denna äger salladsbaren.
Här behöver man inte vänta länge på sin mat, vilket är mycket värt under korta lunchraster.
Berjan har lång erfarenhet av att jobba med mat medan Denna var utbildad friskpedagog men sadlade om när han blev introducerad i restaurangbranschen av sin fru.
– När jag beslutade mig för att starta eget insåg jag att det var en riktigt bra salladsbar som behövdes, då det inte fanns i området, säger Berjan.
De berättar att många kanske tänker sig att det inte går att äta sig mätt på en sallad men på Avokado Salladsbar finns det många rejäla råvaror, som ger en matig sallad.
– Här kan kunderna välja bland massor av olika proteiner som bland annat kyckling, räkor och tonfisk. Till sin sallad kan man dessutom få kolhydrater som pasta, ris eller bulgur, säger Denna.
På restaurangen väger de inte portionerna som på många andra ställen utan här får gästerna rejäla portioner för att de ska vara mätta och belåtna när de lämnar.
Restaurangen har även gratis utkörning av sin mat om det är tio portioner eller fler som ska levereras.
– Vi kör även ut mat i mindre skala om kunden önskar det men då tar vi ut en liten utkörningsavgift, säger Berjan.
De beställer sina råvaror från Martin&Servera, Axfood och även Grönsakstorget och varje morgon laddar de upp med nya och fräscha råvaror.
– Vi har lärt oss hur mycket vi gör av med varje dag och försöker ha så lite svinn som möjligt. Skulle det bli något kvar så är det inget vi sparar till nästa dag för att snåla in. Det är något vi är noga med och stolta över då det inte alltid ser ut så hos andra i branschen, säger Denna.
Berjan fortsätter:
– Man måste brinna för yrket och verkligen jobba från hjärtat, man kan inte bara tänka på pengar för att lyckas.
Idag är de fyra anställda men eventuellt kommer de snart att utöka med någon till under lunchtimmarna då många gäster kommer samtidigt.
I framtiden vill de gärna expandera och bli större och har en vision om att eventuellt kunna göra en kedja av Avokado Salladsbar.