EM_jessie-musikcafe_01EM_jessie-musikcafe_03EM_jessie-musikcafe_02EM_jessie-musikcafe_05EM_jessie-musikcafe_06

Sångerska följde sin dröm – öppnade eget mat- och musikkoncept!

Ett eget unikt koncept med mat, musik och second hand. Jessie van der Zwan är en driftig sångerska/musikalartist som nu sprider glädje i en ny, egen, mysig träffpunkt i Segeltorp i Huddinge, ”Jessies musikcafé och second hand”.
– Tanken är att jag, någon annan i personalen, eller olika gästartister oväntat ska dyka upp och sjunga för gästerna som sitter och fikar här!

Jessie är utbildad musikalartist men har även många års erfarenhet av restaurangbranschen. Hon älskar att sjunga, laga mat och baka, och detta har gjort att hon gärna kombinerar dessa saker. Genom åren har det blivit en hel del shower, inte minst vid Wallmans salonger, känt för sina skönsjungande servitörer. Mellan sina många showkontrakt har Jessie arbetat vid olika restauranger och caféer. Något som hon älskat!


Älskar att träffa människor

– Jag älskar att träffa människor och att underhålla! Och jag älskar att laga mat. Gärna med vegetariska inslag. Corona-året 2020 blev ju dock inte som det var tänkt. Restaurang Nationalmuseum, som jag fick chansen att vara med och starta upp tillsammans med fantastiske krögaren Fredrik Eriksson, blev tvungen att stänga. Plötsligt stod jag utan jobb, men istället för att se allt det negativa så försökte jag vända det till något positivt, menar Jessie.Jessie har i många år haft en dröm om ett eget litet mysigt ställe med mat och musik. En idé som hon dock inte haft tid att fundera vidare på allvar på, då hon hela tiden haft jobb inom show och mat. Men så kom coronapandemin. ”Det var då jag kände att det kanske är dags nu?”, säger Jessie.
”Istället för att se allt det negativa så försökte jag vända det till något positivt”
All inredning är köpt begagnad

Hon fick tips om att det fanns en lokal vid en biltvättfirma nära Långsjön, Huddinge, som inte utnyttjades till fullo. Ett samarbete inleddes med dem och Jessie inredde lokalen med second hand-prylar och med en tanke om att det skulle kännas som “ett andra vardagsrum”. Allt i lokalen är köpt begagnat. Hon har nämligen ett brinnande miljöintresse och är mycket mån om att man inte ska slänga saker i onödan. Därför åkte Jessie runt och samlade in användbara prylar hos privatpersoner och kunde då bygga upp en jättefin inredning nästan gratis. Och nästan allt i lokalen är till salu!


– Jag älskar att gå på loppisar och brinner för miljöaspekten i detta. I mitt café kan jag visa besökarna att nästan allt går att använda även om det är begagnat! Allt har en historia, och blir mycket mer intressant än sprillans nya saker!Asiatisk nudelsallad och färsbiffar

Hon älskar som sagt både att laga mat och att baka, och har som ambition att ha ett brett utbud av mat för att skapa en restaurangfeeling, även om det är ett café. Nu har hon även fått tillstånd att servera alkohol.


– Jag har satt mina egna favoriträtter på menyn. Själv äter jag helst vegetariskt och därför är det mycket sådant på menyn, som till exempel asiatisk nudelsallad, färsbiffar med ris och tzatziki, och indisk kikärtsgryta. Och vill man bara fika, bjuder jag på min favorit; kladdkaka, efter ett recept som min styvmamma gjorde, liksom en läcker banan- och chokladkaka med mjölkchoklad med havssalt. Eller blåbär- och chokladmuffins, som jag har experimenterat fram för bästa resultat!Gästartister kan dyka upp

Jessie hoppas att locka hit många människor från grannkvarteren och skapa en naturlig lokal samlingspunkt för att äta, dricka och lyssna till sång och musik av henne och kollegan Clarissa Krabbe.


– Min tanke är att vi ska dyka upp när man minst anar det, och underhålla våra gäster! Och så kommer jag att ha många olika gästartister som ska uppträda här – när omständigheterna är annorlunda, säger Jessie. 
”Jag är ju nu på väg att förverkliga min dröm, så varför inte hjälpa andra på traven samtidigt”
Redan nu har hon haft ett par utställningar i lokalen. Som exempelvis tavlor av ingen mindre än Linda Bengtzing. Detta är något hon vill fortsätta med.


– Jag har, och kommer att fortsätta att ha, ett samarbete med artister, kreatörer och mindre företagare. Jag vill visa upp en mångfald och att mitt café ska vara en plattform för andra att få visa upp sina alster på. Jag är ju nu på väg att förverkliga min dröm, så varför inte hjälpa andra på traven samtidigt, avslutar Jessie.

Läs mer...

2021-03-30

EM_Bygg & Akustikservice_01

Bred yrkeskompetens under ett och samma tak

Artikel Bygg & Akustikservice AB har en imponerande mix av anställda inom olika hantverksgrupper som besitter stor yrkeskompetens. Med lång erfarenhet och mycket kunskap erbjuder de sina kunder totalentreprenad...
EM_alltibygg_07

Byggfirma som kan sköta hela byggprocessen

Artikel Hos Allt i 1 Bygg Huskvarna AB får kunderna en bekväm lösning för sitt byggprojekt. Här får de hjälp med alltifrån bygglovshandlingar och ritningar till uppförande med totalentreprenad.
  • Jessies Musikcafé & second hand
  • Tel: 0709-43 83 54
  • Adress: Häradsvägen 121, 141 72 Segeltorp
  6

  Löwengrip

  Från bloggare till influencer och superentreprenör. En resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan.

  EM_marcus-aujalay_02

  Markus Aujalay

  Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

  EM_mercedes.murat_04

  Mercedes Murat

  Konstnären som balanserar känslofylld konst med hårt fysiskt arbete.

  Arkiv

  © 2021, Enterprise Magazine