EM_46-kvadrat_04

Avkopplande skönhetsbehandlingar i centrala Kalmar

I en mysig miljö erbjuder 46 kvadrat behandlingar för naglar, fransar, hår och ögonbryn. Här kan kunderna få en stunds avkoppling samtidigt som de får skönhetsbehandlingar med fint resultat och kvalitet.

Den charmiga, lilla lokalen är både inbjudande och avslappnande. Här kan kunderna ta del av flera olika behandlingar. Carolina Grahn som äger salongen har alltid haft ett stort intresse för skönhet. I gymnasiet gick hon linjen hår- och makeupstylist. Hon tog dessutom en utbildning inom fransförlängning vid sidan av. Efter gymnasiet utbildade hon sig till nagelterapeut för att bredda sina kunskaper ytterligare.


Carolina som minst sagt är både driftig och ambitiös startade redan under gymnasietiden en enskild firma och hyrde in sig på olika salonger, tills tillfället dök upp och hon köpte 46 kvadrat och bildade ett aktiebolag.


– Jag hade min första praktikplats här på 46 kvadrat när jag gick på gymnasiet. Det har alltid varit en mysig och hemtrevlig salong för mig, säger Carolina.
Populära och uppskattade nagelbehandlingar

På salongen erbjuder hon flera nagelbehandlingar, såsom lack-gel, nagelförstärkning och nagelförlängning med olika färg, form, längd och olika typer av design. Att fixa naglarna är inte bara estetiskt vackert för stunden, utan skyddar även de egna naglarna.


– Behandlingarna skadar inte naglarna utan skyddar om man till exempel har sköra eller tunna naglar.


Precis som med allt annat är det många trender som kommer och går och just nu är det naturliga intrycket väldigt populärt.


– Med årstiderna kommer också olika färger och trender och nu är det bla ljusare toner och lite kortare naglar som efterfrågas. 

Carolina som har ett estetiskt öga kan också förändra intrycket av formen på handen genom att forma naglarna på rätt sätt. 

Fransförlängning skapar effekt

Carolina utför även fransförlängning, både singel- och volymfransar. Fransförlängningen är ingenting som sliter eller förstör kundens egna fransar eftersom Carolina använder sig av en skonsam och ofarlig metod, arbetar med en säker teknik och använder kvalitetsprodukter.


Att göra en fransförlängning är något som verkligen kan skapa effekt och framhäver kundens ögon. Med en fransförlängning slipper du mascara och ser pigg och fräsch ut dygnet runt.


– Man kan göra det väldigt naturligt och skapa olika effekter, som till exempel en öppnare och piggare blick. När jag sätter fransar kollar jag mycket på ögonformen och diskuterar bl.a böj, längd och fyllighet med kunden.


När Carolina har utfört en behandling, ger hon alltid kunden råd i hur de ska sköta om sina fransar eller naglar på bästa sätt.


– Det är superviktigt att kunderna vårdar och underhåller sina naglar och fransar hemma, för att det ska hålla bra.


Carolina utför även plock och färg av ögonbryn, vilket kan ge stor effekt. Hon hyr även ut frisörstolar och salongen erbjuder hårbehandlingar.


En helhetsupplevelse

Carolina både arbetar med och säljer flera olika varumärken som värnar om människor och miljö och samtidigt är vårdande. Här finns bland annat Lilly Nails till naglar och Ciliér och Xlash till fransar och ledande aktören Marc Inbanes brun utan sol som ger en naturlig och fräsch bränna året om. Även vårdande och populära Olaplex och det svenska hårvårdsmärket Björk.
Carolina berättar att hon alltid är oerhört ansvarsfull och noggrann och det är viktigt för henne att kunderna som kommer till salongen får en bra helhetsupplevelse. Hon är alltid mån om kundens bästa.


– Jag vill att mina kunder ska komma till mig och känna att det är något speciellt och att de blir väl omhändertagna. Här får de behandlingar med kvalitet samtidigt som de kan koppla av och få egentid, avslutar Carolina.

Läs mer...

2021-03-17

Boka online
Em_serviceinabox_03

IT-företag med känsla

Artikel Bakom IT- och konsultföretaget Service in a Box AB finns en lång erfarenhet av data och IT men också en enorm drivkraft att hjälpa människor och företag så att de på bästa sätt kan använda IT som ett verktyg...
Enterprise.se_partnertekst 09-03-2021

Vi möblerar hallen: Hur kan man undvika att förstöra det första intrycket av lägenheten?

Artikel Ett litet rum med stor betydelse. Hallen är det första intrycket av en lägenhet. Det är här du välkomnar besökare, tar farväl och väntar på familjemedlemmar. Det är också den plats där du börjar varje...
  • 46 kvadrat
    HÅR / FRANSFÖRLÄNGNING / NAGLAR
  • Adress: Larmgatan 8, 392 32 Kalmar
EM_peter-svensson_05

Fotar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

EM_andrea_brandstrom_01

Andréa Brändström

Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom Skincity

Annica Forsgren Kjellman ligger bakom skönhetsimperiet Skincity – professionell hudvård online.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine