EM_MCR_03EM_MCR_05EM_MCR_02EM_MCR_01EM_MCR_04

Skräddarsydda containers till byggbranschen

Med stor kunskap och expertis förser M.C.R AB sina kunder, främst inom byggbranschen, med skräddarsydda och kundanpassade containers, som blir en smart och flexibel lösning för byggarbetsplatsen.

Här kan kunderna göra många tillval, vilket gör att de får en container som passar för just deras ändamål eller välja att köpa en i standardutförande som bland annat finns i 10 fots container och 20 fots container.


M.C.R som är en förkortning av Mobile Container Repair såg dagens första ljus redan 1983, då företaget till en början åkte runt i Göteborgs hamn och reparerade containrar/containers. Under åren har företaget både förändrats och vuxit. De är fortfarande kvar i hamnen men är mer stationära och har breddat sig mycket. Något som en gång började som en verksamhet i en liten container har bytts ut till en fastighet på 6 000 kvadratmeter, med 20 000 kvadrat markyta. Skräddarsydda byggcontainrar 

Här både säljer och hyr de ut containrar/containers till sina kunder, som till största del består av företag inom byggbranschen, där containrarna ofta används till förvaring av verktyg. 


När en kund kommer till M.C.R för att köpa en container, kan de antingen välja (att köpa) en i standardutförande eller utefter egna önskemål och behov. 


– Produkten har utvecklats mycket under de senaste åren och kunderna kan välja allt ifrån isolering och belysning till lås som kan öppnas med en app för att slippa nycklar. Det vi säljer allra mest av är isolerade byggcontainers med elpaket, säger en av företagets ägare. 
Containrarna köps in från Kina och anländer sedan till Göteborgs hamn. Alla containrar lastas med gods, dels så att de kan fraktas till Sverige men också för att utnyttja kapaciteten.


Hyra container 

I och med att containrarna kan skräddarsys finns det också många användningsområden och få begränsningar, vilket gör att de även har kunder inom andra branscher. 


– Vi har även många kunder inom industrin och restaurangbranschen. Kökscontainrar har blivit en stor grej, då en del använder dem som ren restauranglokal, medan andra till exempel har det som ett komplement intill en uteservering.


Det finns en mängd olika modeller att utgå ifrån där de vanligaste standardmodellerna är från 8 fots container till 40 fots container.
Containrarna levereras ut till kunder i hela Sverige och M.C.R har ett perfekt läge, då de befinner sig i staden som har nordens största hamn. För den som inte vet slutdatum på sitt projekt eller är i behov av en container under en kortare period kan istället välja att hyra container av företaget. 


– Dock är andrahandsmarknaden väldigt bra, då en container håller hur länge som helst. Eftersom Kina styr priserna går de upp och ner och det kan till och med hända att andrahandsvärdet blir högre än när man köpte den.


Stor kunskap av modifiering 

Det familjeägda företaget har idag trettio anställda och är störst i landet på ombyggnationer och modifieringar av containrar containers. 


– Många kan sälja en container som den är men kunskapen om att bygga om den på ett bra sätt har inte alla. Vi har många stora projekt i ryggen och vi vet hur en container fungerar, oavsett inom vilket område som den ska användas. 


Visionen är att fortsätta växa och skaffa sig en ännu större kundkrets. 


– Vi vill vara det självklara när man vill köpa eller hyra en container, oavsett vart i landet man befinner sig. 

Läs mer...

2021-02-04

EM_It-total_01

Cyberattacker är de kriminellas nya krig

Artikel Då ett Miamibaserat mjukvaruföretag utsattes för en hackerattack av cyberkriminella i juli i år, var det många som tvingades få upp ögonen för verkligheten. Ransomware-attacker där företag utpressas på...
EM_Bygg & Akustikservice_01

Bred yrkeskompetens under ett och samma tak

Artikel Bygg & Akustikservice AB har en imponerande mix av anställda inom olika hantverksgrupper som besitter stor yrkeskompetens. Med lång erfarenhet och mycket kunskap erbjuder de sina kunder totalentreprenad...
  EM_georg-wikman_01

  Mannen bakom Kan Jang

  Georg Wikman är grundaren bakom hälsopreparaten Arctic Root, Kan Jang, Chisan och  nya Adapt-serien.

  Holknekt_webb3

  Per Holknekt

  Från brädan till scenen

  EM_peter-svensson_05

  Fotar världens kändisar

  Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

  Arkiv