EM_SRBN_02
3 min lästid

Sorbon, den populära restaurangen på Brommaplan

Sorbon Brommaplan, beläget vid Brommarondellen, har länge varit en välkänd institution i området, känd för sitt otroligt breda utbud av ölsorter, vällagad mat och öl från alla världens hörn. Men för Melke Izgin är Sorbon mer än bara en restaurang - det är en barndomsdröm som blev verklighet.

När Melke var elva år drev hans pappa en populär grill på Brommaplan, och han minns att han ofta fastnade med blicken på Sorbon och tänkte "en dag ska jag äga den här restaurangen".  En dag när Melke var 23 år kom hans far och sa att han skulle stå som ägare för en krog i Sundbyberg från den första maj samma år. Allt gick snabbt, och Melke åkte dit för att provjobba. Han arbetade där i tre år och tog även över en krog i Rissne under den tiden. 2019 sålde Melke båda krogarna och bestämde sig för att "börja leva livet". Sedan återvände han till sin fars grill. Efter en Brasilienresa blev han kontaktad av av Sorbons tidigare ägare, som ville lämna över stafettpinnen till Melke mitt under den brinnande pandemin.



- Det var en utmaning att lära sig allt om IPA och handbryggd öl, men min passion för att utveckla och sätta min egna prägel på  menyn, utseendet och uteserveringen gjorde att jag snabbt kom in i det, säger Melke. 


Sorbon Brommaplan är känt för sina unika ölsorter som bland annat deras Craftbeer. Hit vallfärdar kunderna för att ta del av den goda maten, den trevliga servicen och de bra priserna.




- Som krögare har jag inte höjt mina priser, till skillnad från andra branschkollegor. För mig ska Sorbon inte vara en klassfråga – gemene man ska ha råd att komma hit. Genom att hålla bra priser och jaga bra råvaror i nära samarbete med sina leverantörer, har vi lyckats skapa en meny som når alla, oavsett plånbok, berättar Melke.


Sorbons storsäljare är deras egen öl, Sorbonx, en egen pale ale som bryggs i Belgien. Bland maträtterna är oxfilepastan och plankan långvariga kundfavoriter som funnits på menyn så länge man kan minnas.




Melke är inte rädd för utveckling och drömmer om att expandera sin verksamhet, kanske genom att öppna en ny krog på Innerstan, med ett koncept som kombinerar öl och tapasrätter. Men oavsett vad framtiden har att erbjuda, är Melke fast besluten att hålla fast vid sina grundläggande värderingar: bra mat, bra dryck och bra priser för alla. Hans förmåga att anpassa sig och omfamna förändring har lett till att Sorbon Brommaplan fortsätter att blomstra och locka kunder från när och fjärran.

2023-06-05
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies