EM_Mjd Renovera04

4 min lästid

Specialister på totalrenoveringar

Med stor kunskap och med kunden i fokus utför Renovera Byggservice i Uppsala renoveringsuppdrag åt försäkringsbolag och privatpersoner. Här utför de varje uppdrag med stor noggrannhet och kvalitet.

Både Mathias och Johan som är ägare till Renovera Byggservice besitter lång erfarenhet och har stor kunskap om branschen. Här erbjuder de sina kunder allt från mindre renoveringsuppdrag inom kök och badrum till totalrenoveringar av hus eller lägenheter. De utför även byggnationer i form av till exempel altaner och gör också fasadrenoveringar.


Mathias och Johan lärde känna varandra när de arbetade på samma arbetsplats, där Mathias var snickare och Johan arbetsledare. Efter att ha följts åt på ytterligare ett företag beslutade sig Johan för att börja jobba som snickare igen, eftersom han tidigare drivit eget med inriktning på golv, badrum och snickerier. Efter att ha jobbat tillsammans en tid kom idén upp om att starta eget tillsammans.


– Vi tänkte att det vi gjorde som anställda kunde vi göra minst lika bra om inte ännu bättre fast åt oss själva, så vi beslutade oss för att köra igång, säger Mathias.


Johan och Mathias som hade jobbat med försäkringsbolag under tio år tog kontakt med dessa och berättade om sin företagsidé. Johan hade också ett brett kontaktnät av företag i Uppsala som de kontaktade, vilket gav dem en bra start på företaget som de idag har drivit i tre år.
Helhetsansvar för projekten 

Renovera Bygg utför främst jobb i Uppsala men har även kunder i Stockholm med omnejd. Till största del jobbar de mot försäkringsbolag, där de utför renoveringar men inte sällan vill kunden ha fler saker åtgärdade när de ändå är på plats.


– Kunderna passar ofta på att åtgärda eller förändra fler saker när en renovering ändå är igång. Det händer också att privatpersoner anlitar oss direkt, säger Mathias.


Renovera Bygg kan utföra kompletta renoveringar, där de tar helhetsansvar för projektet,vilket både är en enkel och bekväm lösning för kunden

.

– Vi tar in underentreprenörer som vi känner väl till och som vi vet är seriösa- Dessutom hyr vi in rörmokare, elektriker och fler snickare där det behövs och lämnar även våtrumsintyg. Vi är projektledare och sköter all kontakt med de andra hantverkarna så kunden slipper det, säger Mathias.
Ta in flera offerter 

När man som privatperson ska hitta och välja en hantverkare tycker Johan och Mathias att det är viktigt att kolla upp företaget.


– Det är viktigt att göra en sökning på företaget, för att se att de är seriösa hantverkare och att allt ser bra ut. När man sedan träffar hantverkaren, då de gör en offert, får man också ofta en känsla. , säger Johan.


Vad det gäller offerter tycker Mathias och Johan att det är bra att ta in minst 2-3 offerter och därefter jämföra vad som ingår.


– Det är viktigt att titta vad som ingår och inte bara på priset. Om det är en hantverkare som lämnar en mycket billigare offert än de andra två, ska man verkligen fundera på varför det är så. Det är också viktigt att man som kund får ett avtal vad som ingår, där det finns en tydlig tidsplan, säger Mathias.
Förebyggande åtgärder 

För att minimera risken för olyckor i badrum och kök finns det några bra och enkla råd att följa.


– Man bör ha plastbaljor i diskbänksskåp och ha underlägg under kyl och frys. I badrummet ska man hålla koll på förändringar, som sprickor i klinkerfogen. Om det sker gäller det att snabbt ringa efter hjälp. Har man ett äldre badrum kan det också vara värt att överväga att renovera, för att försöka hålla det så fräscht som möjligt, menar Johan.


Under de tre år som har gått har företaget fått många nöjda kunder, som uppskattar alla mjuka värden som råder hos dem.


– Vi är kunniga, bra på att kommunicera och är lyhörda. Vi har också avstämningsmöten och låter kunderna vara delaktiga i projekten, avslutar Mathias.Läs mer...

2021-09-15

Enterprise.se_partnertekst 09-03-2021

Vi möblerar hallen: Hur kan man undvika att förstöra det första intrycket av lägenheten?

Artikel Ett litet rum med stor betydelse. Hallen är det första intrycket av en lägenhet. Det är här du välkomnar besökare, tar farväl och väntar på familjemedlemmar. Det är också den plats där du börjar varje...
EM_Bygg & Akustikservice_01

Bred yrkeskompetens under ett och samma tak

Artikel Bygg & Akustikservice AB har en imponerande mix av anställda inom olika hantverksgrupper som besitter stor yrkeskompetens. Med lång erfarenhet och mycket kunskap erbjuder de sina kunder totalentreprenad...
  • RENOVERA BYGGSERVICE
  • Tel | 018-470 01 00
EM_hege-blaecker_08

Hege Bläcker

Bilfantast, influencer och en av Lidköpings mest framgångsrika företagare.

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan.

EM_andrea_brandstrom_01

Andréa Brändström

Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

Arkiv