193073 MF6
193073 MF1
193073 MF2
193073 MF3
193073 MF4
193073 MF6
193073 MF1
193073 MF2
193073 MF3
193073 MF4

Taco-Fredag hjärta Taco-Tuesday

Tex-Mex-älskare över hela världen vet vad en fajita är. Ett tortillabröd som fylls med krispiga grönsaker, proteintillbehör, heta såser och svängiga salsor.

Miss Fajitas är en äkta fajitas-bar som startades 2008 av Linda Berggren, en driven tjej med lång erfarenhet från restaurangbranschen, såväl i kök som servering.


Linda driver enheten på Gibraltargatan i Göteborg, och vid evenemang även en enhet i Scandinavium. I Malmö drivs även en enhet på franchise sedan ett par år tillbaka.    


Linda var helt på det klara med vilken restaurang hon ville erbjuda Göteborgarna efter ett för henne, avgörande Stockholmsbesök.


      – Året innan jag öppnade åkte jag till Stockholm och besökte Smaka på Stockholm. Under de dagarna växte mitt restaurangkoncept fram. Min grundtanke var hälsosam snabbmat med mycket smak - en wrap fylld med godsaker som var enkel att tillverka och enkel för kund att ta med sig.


Under åren som gått har Linda lyssnat in kundernas önskemål och utvecklat konceptet ytterligare. 11 år sedan starten är Miss Fajitas ett självklart koncept som har en självklar plats på restaurangkartan.


      – Vi har även en stor catering-verksamhet där vi levererar till allt ifrån fester och tillställningar med mexikanska teman till bröllop. Tex-mex är ett cateringalternativ som fungerar vid alla tillfällen och det är otroligt lätthanterligt då du varken behöver kök eller bestick, berättar Linda.


Linda drivs av att fortsätta utveckla konceptet genom att lyssna på såväl kunder som samhällstrender.


       – Jag har tagit del av ny kunskap och fått många tips och råd via en inspirationsträff som Santa Maria och Risenta anordnade med kocken Sebastian Schauermann, berättar Linda.


Sebastian är en prisbelönt kock och kokboksförfattare som brinner för det veganska och som vet hur man drar likhetstecken mellan veganskt och snabbmat. För Linda väntar nya spännande projekt.


      – Nu stundar menybyte. I och med det kommer jag utveckla den vegetariska och veganska menyn genom att ta in mer vegetariskt samt veganskt protein och verkligen lyfta detta. Det är stor efterfrågan på vegetariskt samt att jag vill vara delaktig i att premiera den hälsosamma livsstilen och även klimatfrågan.


Även service och servering kommer uppdateras för att förhöja känslan lite extra för kunderna.


      – Jag vill att det ska kännas genuint och smaka genuint hela vägen, säger Linda.


En av Miss Fajitas storsäljare är det populära familjepaketet. En bricka som är fylld med allt som behövs för att skapa din egen share-food och tex-mex-hemmakväll med familj, vänner - eller kanske för en picnic-dejt.


       – Jag tycker det är dags att vi förlänger vår svensk Taco-Fredag med den amerikanska Taco-Thuesday, ler Linda. Tacos är alltid rätt, enkelt, gott och festligt och populärt för alla.  


Förhoppningen för Miss Fajitas är att konceptet tar fart och att vi kommer att få se Miss Fajitas på fler ställen runt om i Sverige framöver.

2019-05-23
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies