EM_ljungby-tradvard_01EM_ljungby-tradvard_02EM_ljungby-tradvard_03

Trädvård och trädgårdstjänster i Ljungby

Ljungby Trädvård förser både privat- och företagskunder med ett brett spann av trädgårdstjänster. De har också en stor expertis inom trädvård och trädfällning. Företaget genomsyras av många mjuka värden, där träden och den omgivande naturen är långt mycket viktigare än att tjäna pengar.
– Det som gör oss allra gladast är när vi blir utkallade för att fälla ett träd men åker därifrån och trädet står kvar. Vi tar aldrig betalt för ett sådant besök och vi tycker att det är så mycket mer värt att kunna rädda ett träd istället för att fälla det, säger Morgan Johansson.

För barndomskompisarna Malin Nilsson och Morgan Johansson har träd och trädgård alltid varit ett brinnande intresse, vilket också ledde till att de utbildade sig inom området och startade en hobbyverksamhet tillsammans. Det dröjde dock inte länge innan kundkretsen blev allt större och de övergick till att syssla med företaget på heltid som idag har sju anställda. 


Ljungby Trädvårds uppdrag är både varierande och väldigt säsongsbaserad. Under tidig vår består dagarna till stor del av bland annat planteringar och fruktträdsbeskärning, för att sommartid övergå till trädgårdsskötsel, beskärning och trädfällning. När hösten infinner sig består uppdragen istället till stor del av plantering, beskärning och hamling. Ljungby Trädvård anlitas framförallt av kunder i Ljungby men de gör också jobb i andra orter som Malmö, Gränna och Båstad.


– Vi utför även fasta uppdrag åt kyrkan i Jönköping samt åt Älmhults och Ljungby kommun, säger Malin.


De har också många privatpersoner som kunder, där en del av dem består av äldre människor som vill bo kvar i sitt i hus men kanske inte kan ta hand om trädgården själva längre. 
"Alla företagets tjänster går under RUT-avdraget, vilket gör att kunderna endast betalar 50 procent av arbetskostnaden”
– Vi har då hjälpt dem, vilket har lett till att de kan bo kvar och fortsätta att njuta av trädgårdslivet, säger Malin. Alla företagets tjänster går under RUT-avdraget, vilket gör att kunderna endast betalar 50 procent av arbetskostnaden. 


Trädvård och miljötänk

Ljungby Trädvård har ett brett spann av trädgårdstjänster och en stor del består av trädfällning, där de kontaktas av kunder som vill ha expertis på området. Företaget besiktar även träd, då de kollar upp platsens historik för att bilda sig en uppfattning om vad som kan ha påverkat ett träds välmående. 


– Det kan hända att man har fällt träd i närheten, vilket gör att ett träd som tidigare varit skyddat plötsligt blir utsatt för vind för första gången. Man ska också tänka på att all sorts beskärning skadar träden, då det blir sårytor i det, menar Morgan. 


Inom företaget finns ett stort miljötänk, då de inte bara fäller träd utan även vårdar dem.


– Många anser att träd är i vägen men det tycker verkligen inte vi, de ger så mycket till allt runt omkring och bidrar till liv, då de är till nytta för andra organismer, berättar Morgan.


"Vi får ofta höra att vi är duktiga på det vi gör och att vi är ödmjuka”
Flyttar träd till ny växtplats

Ibland är det naturligtvis nödvändigt att träden fälls men i vissa fall kan de istället flyttas och få en ny växtplats. Företaget värnar verkligen om träden och menar att det är viktigt att utgå från varje träd för att förstå behovet. 


– I vår bransch handlar allt om teorier och det är mycket som kan påverka ett träds välmående, därför är vi är väldigt ödmjuka med att säga vad som är rätt och fel, menar Morgan.


Företaget har under åren fått mycket fin respons från sina kunder, inte minst för sin kvalitet. 


– Vi får ofta höra att de tycker att vi är duktiga på det vi gör och att vi är ödmjuka. Dessutom vill vi alltid göra det som är bäst för kunden men också göra det bästa för träden och omgivningen, avslutar Malin. 

Läs mer...

2021-03-17

EM_lanys_01

Städtjänster i Karlskrona med hög kundservice

Artikel Med många mjuka värden utför Lanys Hem och Företagsstäd olika slags städuppdrag till sina kunder i Karlskrona med omnejd. Här utför de alla jobb med kvalitet och gör också allt för att både personal och...
5 orsaker att satsa pa° ett a¨rendehanteringssystem fo¨ r er kundservice

5 anledningar att satsa på ett ärendehanteringssystem för er kundservice

Artikel I de största organisationerna finns ofta ordentligt med verktygsstöd för att hantera de stora volymerna av frågor till kundservice. Men även den mindre organisationen kan dra nytta av fördelarna med ett...
  • Ljungby Trädvård AB
  • Tel: 0733-38 27 83
  • Adress: Näsvägen 17, 341 34 Ljungby
  Holknekt_webb3

  Per Holknekt

  Från brädan till scenen

  6

  Löwengrip

  Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

  Professionell hudvård online

  Arkiv

  © 2021, Enterprise Magazine