Dela artikel

Upplev det amerikanska 50-talet i Bromölla

Tyskbilsträffar med över 300 fordon, motell för övernattning och restaurang som ger en känsla av att komma in i 50-talets Amerika. På Bella’s Place utanför Bromölla trivs alla som har ett bilintresse samt vill uppleva den rätta stämningen och kulturen.

– Jag ville göra något roligt för orten och förena min hobby med en verksamhet. Stället är inspirerat av filmen ”Sista natten med gänget” och har en stor restaurang med runt 200 platser och en motelldel med 19 rum, berättar Marcus Svensson som driver Bella’s Place utanför Bromölla.


Det började för fyra år sedan med att han ville förverkliga drömmen om att skapa något för alla som delade hans intresse för amerikanska bilar. Som gammal snickare ledde han själv arbetet med att under ett och ett halvt år bygga upp det som i dag är Bella’s Place.
– Vi öppnade stället i september för två och ett halvt år sedan. Det blev en hejdundrande succé med svenska rock’n’roll-drottningen Eva Eastwood på scenen. Vi har försökt återskapa miljön för att bli så tidstypisk som möjligt, säger Marcus och tillägger att även en del företag kommer till restaurangen för att ha möten eller konferera.


Maten som serveras är klassisk amerikansk, liksom inredningen. Förutom spontangäster som kommer för lunch eller gäster som ska sova över, har det flera gånger arrangerats stora bilträffar på stället.
– Vi har haft såväl tyskbilsträff som en hel del träffar för personer med amerikanska bilar. Parkeringsmöjligheterna i kombination med läget, maten och övernattningsmöjligheterna gör det till det ultimata stället.


2014-06-16