Dela artikel

Urban vinfabrik formar hotellatmosfären

Det första du möts av på koncepthotellet The Winery Hotel, endast ett stenkast från Brunnsviken och Hagaparken, är vinfabrikens cisterner och ekfat. Hotellet präglas av en industriell fabrikskänsla som ger mersmak. En unik symbios av en vinfabrik och ett hotell.

Ska man tillverka vin med framgång i Sverige är expertis ett måste. Det vet man på The Winery Hotel som drivs av tre familjer, närmare bestämt familjen Östlundh, Söder och Ruhne. De har satsat allt på tre druvor – Merlot, Cabernet sauvignon och Sangiovese.


Familjerna vill att gästerna ska vara mer vinupplysta när de lämnar hotellet än vad de var när de kom. Hit kommer såväl noviser som supernördar och det händer saker hela tiden. Vinkurser, guidade turer i vinfabriken och vinprovningar med olika teman som hålls av olika vinpersonligheter är bara några av aktiviteterna hotellet kommer att erbjuda.


Oavsett evenemang är alla välkomna. Detta är en mötesplats för vinintresserade. Personalen har självfallet de kunskaper som krävs för att kunna möta gästerna.
   – Vi utbildar all personal i vinkunskap, oavsett vad de jobbar med. Konceptet kommer att vara ett fantastiskt sätt att bygga ett team på, säger bolagets vd Marcus Östlundh.


Hotellet, som också har konferensmöjligheter, har 184 rum samt två restauranger som kompletterar varandra väl. Dels är det en à la carte-restaurang med höga ambitioner där gästerna kan avnjuta frukost, lunch och middag, dels en deli med toskanska influenser där lättsamt och enkelt med hög nivå är parollen.


The Winery Hotel är givetvis platsen för den ultimata kombinationen av vin och mat. Var man möts och avslutar kvällen vet Marcus Östlundh:
   – I The Winery Hotels nav – vinbaren i lobbyn.

2015-08-26