enterprisemagazine.se - xn--hittasmsln-95a.se - 31-03-2021

Vad innebär det att vara entreprenör?

Att vara entreprenör är allt annat än tråkigt. Det innebär att hålla många bollar i luften, att kunna försvara sin affärsidé, kunna utveckla den och prestera det bästa med sitt företag. 


Varje entreprenör har startat sin verksamhet på liknande sätt och det är genom att formulera sin vision på rätt sätt. Har du en affärsidé värd att investera i, kommer du utan tvekan att få i gång hela processen. Finansiering utgör en stor del av bilden och i många fall behöver entreprenörer att låna pengar snabbt för att kunna sätta i gång. 


Med finansiering i fokus

Med finansiering i fokus, ja pengar är en viktig del av varje entreprenörskap. Hur går du till väga om du vill låna pengar från en bank eller en annan aktör? Här får du några praktiska råd:

  • Formulera din affärsidé på ett lättförståeligt sätt.
  • Välj banker och andra finansiella aktörer med omsorg.
  • Presentera din idé med bilder och visuella effekter.
  • Gör en förundersökning av marknaden. Vilka andra företag finns där?
  • Presentera för-, och nackdelarna med din idé.
  • Berätta din förväntade omsättning för det första och andra året.
  • Strukturera ditt finansiella behov så att långivaren förstår vad pengarna ska användas till.
  • Ha en backup plan om du får ett nej från långivaren.


Avbetalning är ett måste

Finansiering är som sagt väldigt viktigt för en entreprenör. Att låna pengar är mer eller mindre ett måste om en verksamhet ska startas. Något att alltid komma ihåg är att lånen, oavsett långivare måste avbetalas i tid. När du ansöker om ett lån måste du alltså räkna med att kunna avbetala det också. Om du missar några avbetalningar kan detta kosta dig olika typer av avgifter. Lyckas du inte betala alls kan detta leda till att lånet hamnar på Inkasso och det i sig kan leda till ännu flera onödiga utgifter. 


Sponsrat innehåll

Läs mer...

2021-03-31

EM_Bygg & Akustikservice_01

Bred yrkeskompetens under ett och samma tak

Artikel Bygg & Akustikservice AB har en imponerande mix av anställda inom olika hantverksgrupper som besitter stor yrkeskompetens. Med lång erfarenhet och mycket kunskap erbjuder de sina kunder totalentreprenad...
EM_ABP entreprenad_02

Markentreprenör med sinne för detaljer

Artikel Att anlägga en trädgård, göra en garageuppfart eller allmänt snygga till sin tomt gör inte bara sitt till för trivseln, det höjer många gånger också värdet på en fastighet. – I de flesta fall får man...
6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan.

EM_andrea_brandstrom_01

Andréa Brändström

Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom Skincity

Annica Forsgren Kjellman ligger bakom skönhetsimperiet Skincity – professionell hudvård online.

Arkiv