enterprisemagazine.se - xn--hittasmsln-95a.se - 31-03-2021

Vad innebär det att vara entreprenör?

Att vara entreprenör är allt annat än tråkigt. Det innebär att hålla många bollar i luften, att kunna försvara sin affärsidé, kunna utveckla den och prestera det bästa med sitt företag. 


Varje entreprenör har startat sin verksamhet på liknande sätt och det är genom att formulera sin vision på rätt sätt. Har du en affärsidé värd att investera i, kommer du utan tvekan att få i gång hela processen. Finansiering utgör en stor del av bilden och i många fall behöver entreprenörer att låna pengar snabbt för att kunna sätta i gång. 


Med finansiering i fokus

Med finansiering i fokus, ja pengar är en viktig del av varje entreprenörskap. Hur går du till väga om du vill låna pengar från en bank eller en annan aktör? Här får du några praktiska råd:

  • Formulera din affärsidé på ett lättförståeligt sätt.
  • Välj banker och andra finansiella aktörer med omsorg.
  • Presentera din idé med bilder och visuella effekter.
  • Gör en förundersökning av marknaden. Vilka andra företag finns där?
  • Presentera för-, och nackdelarna med din idé.
  • Berätta din förväntade omsättning för det första och andra året.
  • Strukturera ditt finansiella behov så att långivaren förstår vad pengarna ska användas till.
  • Ha en backup plan om du får ett nej från långivaren.


Avbetalning är ett måste

Finansiering är som sagt väldigt viktigt för en entreprenör. Att låna pengar är mer eller mindre ett måste om en verksamhet ska startas. Något att alltid komma ihåg är att lånen, oavsett långivare måste avbetalas i tid. När du ansöker om ett lån måste du alltså räkna med att kunna avbetala det också. Om du missar några avbetalningar kan detta kosta dig olika typer av avgifter. Lyckas du inte betala alls kan detta leda till att lånet hamnar på Inkasso och det i sig kan leda till ännu flera onödiga utgifter. 


Sponsrat innehåll

Läs mer...

2021-03-31

EM_blekinge-snickeri-kakel_01

Blekinge Snickeri & Kakel är specialister inom våtrum

Artikel Blekinge Snickeri & Kakel AB har en stor bredd och gedigen erfarenhet av branschen och dessutom har de specialistkompetens inom våtrum. Företaget genomsyras av många mjuka värden där nöjda kunder och ett...
EM_stallkompaniet_01

Stall med hög kvalitet och trygghet

Artikel Stallkompaniet har inte bara ett brett och flexibelt sortiment med kvalitativa och noga utvalda produkter. Här finns också Sveriges största utomhusutställning.
Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

_webb_BI1

Caia cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics.

Arkiv