155080 EG
Dela artikel

Välgörande nyttig mat på frammarsch

Ekologiskt, närproducerat, veganskt, glutenfritt, passionerat och präglat av sann matglädje – Ekko Gourmets koncept rymmer både själ och hjärta. Produkterna innehåller nyttigheter och smakupplevelser som linser, böner, ärtor, frön, fruktjuice, nötter, grönsaker och kryddor.

Kocken Jared Christensen kommer från Nya Zealand och har arbetat där liksom i Skottland, Frankrike och Storbritannien. Slumpen förde honom till Sverige och tur var väl det för annars hade förmodligen han och Tim Jacques aldrig mötts och startat Ekko Gourmet.


Företaget ger kunderna det bästa av två världar, man både äter gott och gör gott. Genom att äta veganskt, ekologiskt och närproducerat får man en kulinarisk upplevelse som gör att man blir ”ekkoist” på stört. Dessutom gör man miljön, och i förlängningen sig själv och alla andra, en tjänst.


Konceptet har blivit en succé. Sedan starten 2006 har Ekko Gourmet bara vuxit och vuxit. Jordnötsbiffar och lemon-masalaburgare har banat vägen för fler produkter och i dag förser Ekko Gourmet livsmedelsbutiker över hela landet med det välgörande godsaker som man har i sortimentet.


Vad sägs om rödbetsbiffar, nötfalafel eller mexicali nuggets? En vegansk färs och pyttipanna à la Ekko Gourmet är på ingång. Ekko Gourmet sprudlar av kärlek till matlagning och ger receptförslag på komplement till sina produkter på webben.


Produkterna är också perfekta för den småstressade livsnjutaren som behöver god mat snabbt.
   – Jag har två barn i dag och det är bra att enkelt kunna plocka något ur frysen som både är lättlagat, gott och nyttigt. Vi äter mycket från Ekko Gourmet, säger Jared Christensen, som lovar att vidareutveckla sortimentet med frysvaror med färskvaror.


   – Det ska vara någonting spännande. Det gäller att se vad som fattas på marknaden och fylla det behovet!


Ekko Gourmet går att köpa på Ica. Om din Ica-handlare saknar produkterna är det bara att be dem plocka in det.

2015-08-26

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies