Dela artikel

Vällagat utan genvägar när du än önskar

Vällagad husmanskost, hembakat fikabröd, grillbuffé på uteservering och after shopping på helgerna. På Kopparhatten café & kök i Falun är utbudet stort och sittplatserna många för såväl spontangäster som större bokade sällskap.

– Vi är inte nischade på någon sorts människor, hit kommer alla! Vissa är ute efter barhänget på fredagar och lördagar, medan andra kommer för middag med familjen eller fika med vännerna, menar Anders Söderlund, delägare i Kopparhatten café & kök i Falun.


Han köpte stället för två år sedan tillsammans med Magnus Norberg och började då från noll. Sedan dess har mycket hänt. Från att tidigare vara en vegetarisk restaurang erbjuder Kopparhatten i dag vällagad husmanskost, framför allt till luncherna.
– Vi försöker lägga ner lite mer jobb på våra luncher än vad många andra gör. Vi tar inte några genvägar med halvfabrikat och späder inte ut gräddsåsen med mjölk och vatten. Allt kommer från bra råvaror och även om det kostar lite mer tror vi att det lönar sig i längden, säger Magnus Norberg.


På samma sätt är allt fikabröd i caféet hembakat och maten i à la cartemenyn förändrad från tapas till kvarterskrogsmat som pytt i panna och biff Rydberg. Sommartid är det grillbuffé som gäller. Mottot är att alla som läser menyn ska förstå vad det är de beställer samt att alla ska gå därifrån nöjda.
– Vi har bra personal som tar hand om gästerna. De få gånger vi gjort något fel har vi kompenserat det ordentligt genom att ge bort maten eller bjuda på tilltugg, berättar Anders och menar att samma sak gäller vid stora bokningar eller catering.


– Vi erbjuder alltid samma goda mat och service oavsett hur beställningarna ser ut. Jag tror även att vi är unika med att kunna erbjuda alltifrån chokladbollar till stora kvällsbufféer samt att ha öppet för både middag och fika sent på kvällen.

2014-06-16